• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marković za MONDO: Nisam zaboravio da igram fudbal, trebalo je da u Borcu dobijem veću šansu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sjajni golgeter banjalučkog Željezničara za naš portal govori o fenomenalnoj formi po povratku u matični klub iz Borca.

 bojan marković željezničar banjaluka devet golova na sedam utakmica u prvoj ligi rs Izvor: Bojan Marković, privatna arhiva

Bojan Marković briljira od povratka u matični Željezničar.

U svega sedam kola proljećnog dijela sezone u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske, ubojiti golgeter ostvario je sjajan učinak od devet golova i šest asistencija.

Proteklog vikenda u maestralnoj utakmici protiv zvorničke Drine (6:2) postigao je dva gola i upisao asistenciju, što mu je donijelo titulu najboljeg pojedinca u MONDO rubrici Tim kola.

Možda će vas zanimati

"Zadovoljan sam svojim igrama, ali i cijele ekipe. Najbitnije je da Željo igra dobro, čemu i ja dajem doprinos. Postižem mnogo golova. Na sedam utakmica postigao sam devet golova, te imao šest asistencija, što je po meni jako dobar učinak za sada. Imamo još osam kola do kraja, pa vidjećemo koliko će još golova biti", istakao je Marković za MONDO.

Iz kola u kolo igra sve bolje. Trenutno za vodećim strijelcem lige Danilom Šipovcem iz Leotara zaostaje samo dva gola, pa ne bi bilo čudo da do kraja prvenstva zasjedne na lidersku poziciju, i to za samo jednu poluezonu.

Mogao bi Marković tako da okonča sezonu kao najbolji strijelac, što bi mu bilo drugi put u karijeri.

Naime, u dresu Željezničara u sezoni 2018/19 postigao je 15 golova i bio prvi strijelac lige, što ga je i preporučilo čelnicima Borca da ga dovedu na Gradski stadion.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Ipak, u "crveno-plavom" dresu nije se mnogo naigrao, mada po njegovom mišljenju nije dobio ni dovoljno prilika da pokaže i dokaže svoj puni potencijal.

"U Željezničar sam se vratio da pokažem da nisam zaboravio da igram fudbal i da sam možda u Borcu trebalo da dobijem veću šanse. Međutim, postoje ljudi koji o tome odlučuju tako da ne bih mnogo pričao o tome", zaključio je on.

Ovog proljeća Marković jedino Slaviji nije uspio da zatrese mrežu. Slobodi, Sutjesci i sada Drini "spakovao" je po dva gola, a po jedan je dodao Rudar Prijedoru, Zvijezdi 09 i Alfa Modriči.

Za razliku od toga, tokom boravka u Borcu od ljeta 2019. do protekle zime zabilježio je svega 10 nastupa u dvije sezone, od čega je samo dva puta bio starter. Nije postigao niti jedan prvenstveni gol, dok je jedino u Kupu BiH bio raspoložen, gdje je pogađao mrežu Rudara iz Kaknja i Travnika.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nisi

Zato ostani u Prvoj ligi RS, jer za rang više nisi.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC