Fudbal

Italijanski mediji bruje: Predsjednik Juventusa je izdao velikog prijatelja Čeferina!

Autor Dragan Šutvić

Anjeli "zabio nož u leđa" predsjedniku Evropske fudbalske federacije

Izvor: Profimedia

Najava formiranja evropske Superlige bogatih, koja bi mogla da počne već predstojećeg ljeta, uzdrmala je fudbalski svijet širom Evrope i svijeta.

Dvanaest superbogatih klubova Starog kontinenta (kojima će se pridružiti još osam, od čega su tri već poznata) najavilo je stvaranje novog takmičenja, a već je stigla oštra reakcija iz UEFA i FIFA, koje su zaprijetile zabranom igranja na prvenstvima i takmičenjima koja organizuju svim igračima koji budu akteri ove priče.

Jedan od učesnika Superlige trebalo bi da bude Juventus, čiji je rukovodilac Andrea Anjeli podnio ostavku na mjesto predsjednika ECA i postao drugi čovjek novoformiranog takmičenja.

Potez je to zbog kojeg se Aleksandar Čeferin, prvi čovjek evropskog fudbala, osjeća izdanim od strane glavnog funkcionera bjanko-nera!

Italijanski Tutosport navodi da su "dva predsjednika izgradila dugotrajno partnerstvo, koje bi čak moglo da se nazove i prijateljstvom", zbog čega je Slovenac na čelu UEFA bio, ističe isti medij, "bio neprijatno iznenađen Anjelijevim radom iza njegovih leđa".

Juventus se, inače, tokom protekle večeri oglasio i zvaničnim saopštenjem, ali koje je tokom noći skraćeno za nekoliko pasusa. Između ostalog, izbačen je i dio u kojem je pisalo ''Kompanija ne može da osigura da će projekat na kraju biti uspješno pokrenut"...