• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga za superbogate počinje odmah! Otkriveni svi detalji: Kada kreće, ko sve igra i ko će moći da uđe u to društvo!

Autor Dragan Šutvić

U toku noći objavljeno je i kako će izgledati novo evropsko fudbalsko takmičenje.

 superliga-evrope-klubovi-raspored-kalendar-sistem-takmicenja Izvor: Tanjug/AP/Jon Super

Fudbalski zemljotres je zatresao Evropu i tlo se još dugo neće smiriti!

12 klubova se otcijepilo od Lige šampiona i udruženja evropskih klubova i napravilo svoje takmičenje, za koje se već zna i kada će početi i kako će izgledati.

Svih 12 osnivača objavilo je poslije ponoći zajedničko saopštenje u kojem je objašnjeno kako će izgledati takmičenje u kojem će igrati sljedeće sezone! 

Superliga je već formirana i ovo je sve što bi trebalo da za sada znate o njoj:

  • U takmičenju će učestvovati 20 timova - 15 osnivača (preostala tri će tek biti saopštena) i još pet klubova koji će moći da se svake sezone kvalifikuju za Superligu.
  • Utakmice će biti igrane sredinom nedjelje, jer klubovi ne žele da ruše i domaća prvenstva. "Nastaviće da se takmiče u domaćim ligama i sačuvaće tradicionalni prvenstveni kalendar, koji ostaje srž klupskog fudbala", navedeno je.
  • Sezona će počinjati u avgustu, u dvije grupe od po 10 timova, koji će igrati svako sa svakim, kod kuće i u gostima. Po tri tima iz obje grupe automatski će se kvalifikovati za četvrtfinale, a četvrtoplasirani i petoplasirani igraće 'plej-of' za preostala dva mjesta. Od četvrtfinala će biti igrano u sistemu sa po dvije utakmice sve do finala u maju, kada će šampion biti određen u jednom meču na neutralnom terenu.
  • Prema trenutnom planu, nedugo poslije pokretanja takmičenja za fudbalere, krenuće i žensko takmičenje.

Klubovi su u zajedničkom saopštenju naglasili da će novo takmičenje obezbijediti veći ekonomski razvoj "evropskog fudbala", uz potvrdu da će za realizaciju ove ideje dobiti 3,5 milijardi dolara samo za podršku infrastrukturnim investicionim planovima i za ublažavanje posledica pandemije.

Podsetimo, za sada je poznato da će učesnici biti Mančester junajted, Mančester siti, Liverpul, Arsenal, Totenhem, Čelsi, Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Juventus, Inter i Milan.

Predsjednik Superlige Evrope biće predsjednik Reala, Florentino Perez.

"Pomoći ćemo razvoj fudbala na svakom nivou i postaviti ga na mesto koje zaslužuje u svijetu. Fudbal je jedini globalni sport i ima više od četiri milijarde navijača, a naša odgovornost kao velikih klubova je da odgovorimo njihovim željama", rekao je on vizionarski.

(MONDO) 

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MM93

Ništa uraditi neće dok ne sastave Južnu Ameriku, (Brazil, Argentinu) itd. jer već postaje dodadno stalno gledati ovih 15 klubova što su naveli, pogotovo sad bez pubilike i vatrenih navijača, odvajau se jer ih je sramota da dođe jedan manji klub pa ih otrese i pregazi ko plitak potok i izbaci iz LŠ

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC