PRELAZNI ROK

Partizan opet hoće Rumuna - bio nuđen Zvezdi, želi ga i Dinamo: Crno-bijeli gledaju ka Sloveniji, on je slobodan!

Autor Dragan Šutvić

Tim Aleksandra Stanojevića će ovog ljeta pretrpiti brojne promjene

Izvor: Profimedia/MN Press

U Partizanu se ovih dana uveliko priča o šokantnom odlasku Takume Asana iz Partizana, ali polako se sve više pominju i potencijalni transferi crno-belih.

Prelazni rok je sve bliži, u utorak se pojavila informacija o mogućem povratku Leonarda, a sada se sa "parnim valjkom" u vezu dovodi i jedan rumunski fudbaler.

Njegovo ime je Aleksandru Krecu i fudbaler je Maribora, ali ne još dugo. Kako piše rumunski "Sport", Partizan je zainteresovan da dovede Krecua kao slobodnog igrača.

Rumun ima 29 godina i igra na poziciji zadnjeg veznog i u karijeri je igrao za Politehniku Jaši, potom Olimpiju iz Ljubljane, a u posljednje tri godine i Maribor.

Još uvijek nije napravio ozbiljniju karijeru, u Mariboru je kao i u većini slovenačkih klubova loša finansijska situacija, a u njegovom eventualnom dolasku bi moglo da pomogne i to što Rumuni navode da je njegov agent Zvonko Milojković, koji je i naveo da igračev prioritet nije povratak u Rumuniju.

Osim Partizana, za Krecua je navodno zainteresovan i Dinamo Zagreb, a prošlog ljeta su mediji u Rumuniji pisali da je Crvena zvezda za njega već imala spremnu godišnju platu od 400.000 evra.

Krecu je u dresu reprezentacije Rumunije upisao četiri nastupa, a najviše ga ističu visina i snažan šut. On se pominje kao moguće rešenje Partizana ukoliko Saša Zdjelar napusti klub ovog ljeta, što jeste mogućnost uprkos činjenici da je srpski vezista skoro produžio ugovor sa crno-bijelima.

Partizan je za Krecua bio zainteresovan i prije tri godine, kada je on bio opcija B u slučaju da crno-bijeli ne dovedu Zdjelara iz Olimpijakosa. U tome su tada uspjeli, ali i tri godine kasnije čini se da obraćaju pažnju na njega.

Ipak, ostaje veliki znak pitanja koliko bi Krecu mogao da donese kvaliteta ako do 29. godine nije uspio da ostvari značajniju inostranu karijeru, a tu je i činjenica da su se crno-bijeli još prošlog leta "opekli" dovođenjem Makija Banjaka upravo iz Prve lige Slovenije.

On se u Humskoj do sada nije dovoljno dobro pokazao...

(MONDO)