Prorok?

Engleska bruji o obećanju od prije sedam godina: Ako se ostvari, promijeniće istoriju evropskog fudbala!

Autor Dragan Šutvić

Argentinac je obećao, hoće li se ostvariti ono što je rekao?

Izvor: Tanjug/AP Photo/Clive Rose/Pool

Serhio Aguero igra najgoru sezonu u karijeri, ali opet se priča o njemu! 

Osim što postoje glasine da ga želi Barselona gdje bi zaigrao sa velikim prijateljem i saigračem iz reprezentacije Lionelom Mesijem, priča se i o izjavi koji je dao prije sedam godina.

U sezoni 2014/15 Mančester siti je očajno igrao u grupnoj fazi Lige šampiona, a Aguero je bio jedna od najgorih na terenu u porazu "građana" od CSKA na svom terenu 2:1 u grupnoj fazi. 

"Čak je i mali Benjamin bio ljut, rekao mi je da sam probao da simuliram penal", preneo je tada engleskim medijima reakciju svog sina Aguero.

A onda je rekao rečenicu koja se pamti. Dao je veliko obećanja, za koje su mnogi vjerovali da neće biti ispunjeno. 

"Ne samo da ću ostati još četiri godine u klubu nego ću ostati i nakon toga, sve dok ne osvojimo Ligu šampiona!", obećao je tada Aguero. 

Ostao je Aguero punih sedam godina nakon tog obećanja, a sada je njegov tim konačno blizu. Došli su u finale Lige šampiona posle pobede nad PSŽ-om. Tako je Mančester dobio svoj drugi tim u finalima Lige šampiona, a da li će Aguero ispuniti svoje obećanje?

To ćemo vidjeti u finalu! Ako ga ostvari konačno će milijarde uložene u Siti biti opravdane i promeniće se istorija evropskog fudbala, dobićemo 23. šampiona Evrope. 

(MONDO)