BLIZU REKORDA

Zvezdina četiri gola za 45 minuta - idu ka svjetskom rekordu: Nova ''petarda'' Stankovićevog tima!

Autor Bojan Jakovljević

Ubjedljiv trijumf Crvene zvezde u Bačkoj Palanci.

Izvor: MN PRESS

Ubjedljiva pobjeda u posljednjem kolu Superlige mogla bi Crvenoj zvezdi da donese obaranje dva rekorda. Jedan je u vlasništvu Seltika, po broju bodova u sezoni, a drugi u vlasništvu Partizana. Taj se odnosi na broj postignutih golova.

Ekipi Dejana Stankovića treba pobjeda sa najmanje tri postignuta gola u 38. kolu Superlige, nakon što su u Bačkoj Palanci demolirali domaćina (0:5).

Tim Bačke, koji je davno ostao bez teoretskih šansi da opstane u elitnom rangu srpskog fubala mnogo bolji otpor pružio je u nastavku. Do tada, meč je već bio riješen, pošto su Pavkov, pa Gavrić sa dva gola i Petrović donijeli ubjedljivu prednost gostima iz Beograda. Pored strijelaca, posebno raspoložen za igru bio je Gejlor Kanga, koji je tri puta asistirao saigračima!

Tempo meča u nastavku bio je daleko slabiji, što se vidjelo i po broju stvorenih prilika. Iako je Stanković uveo neke od svojih najboljih igrača, nije bilo potrebe da Crvena zvezda opasnije napada gol domaće ekipe.

Navijače crveno-bijelih, pored ubjedljive pobjede, može da raduje i povratak Aleksandra Kataija, koji je propustio nekoliko mečeva, a večeras u Bačkoj Palanci upisao svoj 100. nastup za Zvezdu!

Po partiji koju je prikazao, djeluje da će biti spreman i za posljednje dvije utakmice u sezoni, meč protiv Metalca u Beogradu, a zatim i i finale Kupa Srbije sa Partizanom.