ODOŠE MILIONI...

Srbi bez Lige šampiona zbog jedne šokantne odluke kluba: Pravili su se pametni, a sad su ostali bez gomile novca!

Autor Nebojša Šatara

Taj potez ih je skupo koštao...

Izvor: Profimedia

Prethodni vikend u nemačkoj Bundesligi doneo je rasplet po pitanju timova koji će igrati u Ligi šampiona naredne sezone.

I među njima neće biti Ajntrahta iz Frankfurta predvođenog dvojicom srpskih igrača, a sve zbog jedne šokantne odluke kluba!

Ajntraht je ovog vikenda izgubio od najgoreg tima lige, Šalkea (4:3) i zbog toga više nema dovoljno bodova u igri da nekako stigne među četiri najbolja tima Nemačke.

Ipak, Ajntraht u tome nije uspeo i neće igrati u Ligi šampiona naredne sezone zbog odluke da prerano saopšte odlazak aktuelnog trenera!

U klubu iz Frankfurta su još 13. aprila odlučili da objave da će njihov trener Adi Hiter narednog leta preuzeti Borusiju Menhengladbah i tako naslediti Marka Rozea. I od tada - potop!

Ajntraht, za koji nastupaju Filip Kostić i Luka Jović, bio je u seriji od tri pobede pre te objave, nalazili su se na četvrtom mestu i imali solidnu prednost u borbi za Ligu šampiona.

Od tada su na pet mečeva osvojili tek četiri boda, upisavši tri poraza u tom nizu i tako sada pred poslednje kolo zaostaju četiri boda. Na kraju će morati da se zadovolje Ligom Evrope.

U Nemačkoj je prethodnih godina praksa da se unapred objavi budućnost trenera, ali u Frankfurtu su se baš opasno opekli. Igranje u Ligi šampiona donelo bi im profit na kakav uopšte nisu navikli...

(MONDO)