Promjene na "Grbavici"

Željezničar smijenio rukovodstvo! Predsjednik, koji navija za Borac, dobio otkaz, pa ubrzo i nasljednika!

Autor Nebojša Šatara

Kompletan Upravni odbor Fudbalskog kluba Željezničar nije dobio podršku članove Skupštine kluba, pa je razriješen dužnosti. Imenovan novi čelnik plavih sa "Grbavice".

Izvor: YouTube - printscreen

Na Ilidži se u subotu održava redovna sjednica skupštine FK Željezničar, na koju je pristiglo 38 delegata što znači da je postojao kvorum za normalno održavanje vrlo važne sjednice za budućnost kluba s "Grbavice".

Delegati nisu dali podršku aktuelnim čelnicima kluba, pa je predsjednik Samir Cerić, koji je ranije priznao da je od djetinjstva pristalica Borca iz Banjaluke, razriješen dužnosti, kao i svi ostali članovi Upravnog odbora.

To su osim Cerića, Jasmin Badžak (potpredsjednik), Sam Li (član), Dino Husak-Osmanović (član), Kenan Ademović (član), Selen Balić (član), Fuad Zukić (član), Nazif Hasanbegović (član) i Daver Balić (član).

Cerić, inače biznismen iz Londona, za prvog čovjeka Želje izabran je krajem januara, a u nepunih pet mjeseci klub je pod njegovim mandatom ostvario samo jednu pobjedu u m:tel Premijer ligi BiH i to u posljednjem kolu.

Odmah nakon smjene stare uprave, imenovan je novi čelni čovjek sarajevskog kluba.

Izvor: FENA

To je Nazif Hasanbegović, koji je dobio podršku na današnjoj sjednici Skupštine Želje na Ilidži.

Željo je ostao i bez plasmana u evropska takmičenja, a ništa bolja nije ni finansijska i organizaciona situacija u klubu s "Grbavice", prenijeli su sarajevski mediji.

(mondo.ba)