Uživo

Italijani pregazili i Švajcarce - ovako se postaje favorit! Manćinijev tim može da osvoji EURO!

Sjajna forma tima koji nije bio među prvim favoritima na turniru.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Riccardo Antimiani

Još jedan u nizu impresivnih mečeva odigrala je Italija, koja od dolaska Roberta Manćinija na čelo selekcije izgleda kao tim iz nekih daleko slavnijih vremena. Fudbaleri Italije večeras su na Olimpiku savladali Švajcarsku 3:0 i tako obezbijedili plasman u nokaut fazu takmičenja nakon dva kola.

Do pobjede su stigli golovima Manuela Lokatelija (26, 52) i Ćire Imobilea (89. minut) koji je stavio tačku na ovu utakmicu!

Ponovo su bili ubjedljivi, kao i u meču protiv Turske, a stekao se utisak da su danas odigrali još bolji meč. Rival je bio kvalitetniji, barem na papiru, a nijednom nije stvarno uspio da ugrozi pobjedu koja je ostala u Rimu!

Sa druge strane, protiv neraspoložene i ne pretjerano kreativne Švajcarske, nalazila se sila. Bilo da su u pitanju dueli koje su vodili štoperi, brzina i ubacivanje u napad bekova, kreativnog centralnih veznih ili driblinzi napadača, Italija je izgledala kao da ima ''ono nešto''. To je često njima bilo dovoljno za osvajanje velikih takmičenja.

Rastrčani, a opet dovoljno čvrsti da ne ostavljaju ni metar terena rivalu, Italijani su u prva dva meča na turniru postali jedan od favorita za visok plasman. Možda je još rano pričati o tituli, ali polufinale ili finale...

22:52

KRAJ!

Impresivna partija italijanskog tima, koji je upisao laku pobedu protiv Švajcarske (3:0) i sa maksimalnih šest bodova čeka poslednje kolo u grupi. Švajcarci će da strepe u meču protiv turske!

22:48

GOOOOOOOOOOL - Imobile, 3:0!

89. minut - Tačka! Ćiro Imobile je postigao gol za definitivno overu pobede u meču protiv Švajcarske.

Namestio se napadač Lacija na oko 25 metara od gola, šutirao ka golu Zomera, a pomogla je i nešto slabija intervencija švajcarskog golmana. Italija deluje baš ozbiljno!

22:42

22:34

Svaki napad Italije - šansa!

75. minut - Neveorvatno je kakvu je ekipu stvorio Roberto Manćini. Jasno, sada Švajcarci ostavljaju mnogo prostora iza poslednje linije, što Italija koristi kontrama, ali ovo je još jedna njihova fenomenalna partija.

22:23

Berardi!

65. minut - Još jednom preti krilni fudbaler Italijana. Povukao je loptu u sredinu, a zatim neprecizno šutirao ka Zomerovom golu.

22:22

Kakva šansa!

64. minut - Neverovatnu priliku imali su Švajcarci, dva pokušaja u istom napadu, ali je i mnogo sreće imao Donaruma. Uspeli su Italijani da ''očiste'' opasnost iz svog peterca, pa ostaje sigurnih 2:0 na Olimpiku.

22:16

Izmene!

58. minut - Selektor Švajcarske Vladimir Petković pravi još dve izmene, kako bi poboljšao svoju ekipu koja nije impresionirala u dosadašnjem delu meča.

Van terena su Fabijan Šer i Kevin Mbabu, a u igri Stiven Zuber i Silvan Vidmer.

22:11

53' - GOOOL! 2:0! LOKATELI!

Kako igra fudbaler Sasuola, magija!

Pogodio je prvo na pas Berardija, a sada još lepše na dodavanje Barele. Sačekao je loptu na ivici kaznenog i veoma preciznim udarcem u levi ugao gola Zomera duplirao rezultat na semaforu. A nije valjao Milanu...

Izvor: Tanjug/AP Photo/Riccardo Antimiani

22:04

Izmena!

Reprezentacija Švajcarske će u nastavku meča imati novog napadača. Umesto Harisa Seferovića igraće Mario Gavranović, fudbaler Dinama iz Zagreba.

22:03

Nastavljamo!

46. minut - Italijani imaju prednost, a Švajcarska mora da napadne! Čeka nas dobar drugi deo meča. Uživajte...

21:47

Poluvreme!

Gledali smo odličan fudbal u prvom delu meča, a Italija za sada deluje kao ozbiljan kandidat za plasman u završnicu turnira. Ako je utakmica protiv turske bila nedovoljno dobra provera, Švajcarci su ozbiljan ispit koji Italijani za sada lako polažu!

Mnogo lepih napada ekipe Roberta Manćinija.

21:27

GOOOOOOOOOOL - Lokateli, 1:0!

26. minut - Idemo ponovo! GOOOOOOL, Manuel Lokateli.

Jedna od najlepših akcija na turniru krunisana je golom. Prvo dijagonala koju je Lokateli poslao desno ka Berardiju, a zatim solo prodor krilnog fudbalera sve do gol-aut linije. Kada je stigao u poziciju za centaršut, dodavanjem u srce peterca pronašao je Lokatelija koji sa nekoliko metara pogađa praznu mrežu!

21:24

Povreda!

24. minut - Đorđe Kjelini zbog povrede izlazi iz igre, a na terenu je Frančesko Aćerbi! 

21:20

NEEEEEE! Ostaje 0:0!

20. minut - U duelu Granita Džake i Đorđa Kjelinija, VAR je presudio da je italijanski fudbaler uz pomoć ruke kontrolisao loptu.

21:19

GOOOOOOOOOL - Kjelini, 1:0!

19. minut - Majstor ostaje majstor! Italijanski štoper Đorđo Kjelini postiže vodeći gol za Italijane, nakon manje gužve u petercu. Probao je glavom, ali u duelu sa dvojicom Švajcaraca nije mogao da pogodi gol, pa je iskoristio tek odbitak - nogom!

21:11

Imobile!

11. minut - Leonardo Spinacola je probio po levom boku, centrirao na Ćira Imobilea koji se osamio na petercu, ali napadač Lacija nije uspeo da spusti loptu u okvir gola. Prva velika šansa odlazi preko prečke!

21:00

Počeli smo!

1. minut - Utakmica u rimu, derbi grupe A, je počeo!

20:17

Sastavi!

Reprezentacija Italije:

Donaruma - Di Lorenco, Kjelini, Bonući, Spinacola - Barela, Žoržinjo, Lokateli - Berardi, Imobile, Insinje

Reprezentacija Švajcarske:

zomer - Elvedi, Šer, Akandži - Mbabu, Frojler, Džaka, Rodrigez - Šaćiri - Embolo, Seferović

20:12

Dobro veče!

Od 21:00 pratićemo derbi grupe A na Evropskom prvenstvu. Na stadionu Olimpiko u Rimu igraće Italija i Švajcarska, a poražena ekipa iz tog meča će biti u veoma teškoj situaciji. Sa druge strane, pobednik ovog meča igraće poslednje kolo u dobrom raspoloženju i sa velikim šansama za prvo mesto u grupi!

Ukratko

  • Italijani su na otvaranju turnira savladali Turke (3:0)
  • Švajcarska je remizirala protiv Velsa (1:1)
učitaj još +