• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Italijani pregazili i Švajcarce - ovako se postaje favorit! Manćinijev tim može da osvoji EURO!
 Italijani pregazili i Švajcarce - ovako se postaje favorit! Manćinijev tim može da osvoji EURO!

Italijani pregazili i Švajcarce - ovako se postaje favorit! Manćinijev tim može da osvoji EURO!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Sjajna forma tima koji nije bio među prvim favoritima na turniru.

 Italijani pregazili i Švajcarce - ovako se postaje favorit! Manćinijev tim može da osvoji EURO! Izvor: Tanjug/AP Photo/Riccardo Antimiani

Još jedan u nizu impresivnih mečeva odigrala je Italija, koja od dolaska Roberta Manćinija na čelo selekcije izgleda kao tim iz nekih daleko slavnijih vremena. Fudbaleri Italije večeras su na Olimpiku savladali Švajcarsku 3:0 i tako obezbijedili plasman u nokaut fazu takmičenja nakon dva kola.

Do pobjede su stigli golovima Manuela Lokatelija (26, 52) i Ćire Imobilea (89. minut) koji je stavio tačku na ovu utakmicu!

Možda će vas zanimati

Ponovo su bili ubjedljivi, kao i u meču protiv Turske, a stekao se utisak da su danas odigrali još bolji meč. Rival je bio kvalitetniji, barem na papiru, a nijednom nije stvarno uspio da ugrozi pobjedu koja je ostala u Rimu!

Sa druge strane, protiv neraspoložene i ne pretjerano kreativne Švajcarske, nalazila se sila. Bilo da su u pitanju dueli koje su vodili štoperi, brzina i ubacivanje u napad bekova, kreativnog centralnih veznih ili driblinzi napadača, Italija je izgledala kao da ima ''ono nešto''. To je često njima bilo dovoljno za osvajanje velikih takmičenja.

Rastrčani, a opet dovoljno čvrsti da ne ostavljaju ni metar terena rivalu, Italijani su u prva dva meča na turniru postali jedan od favorita za visok plasman. Možda je još rano pričati o tituli, ali polufinale ili finale...

Pročitajte i ovo

22:52

KRAJ!

Impresivna partija italijanskog tima, koji je upisao laku pobedu protiv Švajcarske (3:0) i sa maksimalnih šest bodova čeka poslednje kolo u grupi. Švajcarci će da strepe u meču protiv turske!

22:48

GOOOOOOOOOOL - Imobile, 3:0!

89. minut - Tačka! Ćiro Imobile je postigao gol za definitivno overu pobede u meču protiv Švajcarske.

Namestio se napadač Lacija na oko 25 metara od gola, šutirao ka golu Zomera, a pomogla je i nešto slabija intervencija švajcarskog golmana. Italija deluje baš ozbiljno!

22:42

22:34

Svaki napad Italije - šansa!

75. minut - Neveorvatno je kakvu je ekipu stvorio Roberto Manćini. Jasno, sada Švajcarci ostavljaju mnogo prostora iza poslednje linije, što Italija koristi kontrama, ali ovo je još jedna njihova fenomenalna partija.

22:23

Berardi!

65. minut - Još jednom preti krilni fudbaler Italijana. Povukao je loptu u sredinu, a zatim neprecizno šutirao ka Zomerovom golu.

22:22

Kakva šansa!

64. minut - Neverovatnu priliku imali su Švajcarci, dva pokušaja u istom napadu, ali je i mnogo sreće imao Donaruma. Uspeli su Italijani da ''očiste'' opasnost iz svog peterca, pa ostaje sigurnih 2:0 na Olimpiku.

22:16

Izmene!

58. minut - Selektor Švajcarske Vladimir Petković pravi još dve izmene, kako bi poboljšao svoju ekipu koja nije impresionirala u dosadašnjem delu meča.

Van terena su Fabijan Šer i Kevin Mbabu, a u igri Stiven Zuber i Silvan Vidmer.

22:11

53' - GOOOL! 2:0! LOKATELI!

Kako igra fudbaler Sasuola, magija!

Pogodio je prvo na pas Berardija, a sada još lepše na dodavanje Barele. Sačekao je loptu na ivici kaznenog i veoma preciznim udarcem u levi ugao gola Zomera duplirao rezultat na semaforu. A nije valjao Milanu...

Izvor: Tanjug/AP Photo/Riccardo Antimiani

22:04

Izmena!

Reprezentacija Švajcarske će u nastavku meča imati novog napadača. Umesto Harisa Seferovića igraće Mario Gavranović, fudbaler Dinama iz Zagreba.

22:03

Nastavljamo!

46. minut - Italijani imaju prednost, a Švajcarska mora da napadne! Čeka nas dobar drugi deo meča. Uživajte...

21:47

Poluvreme!

Gledali smo odličan fudbal u prvom delu meča, a Italija za sada deluje kao ozbiljan kandidat za plasman u završnicu turnira. Ako je utakmica protiv turske bila nedovoljno dobra provera, Švajcarci su ozbiljan ispit koji Italijani za sada lako polažu!

Mnogo lepih napada ekipe Roberta Manćinija.

21:27

GOOOOOOOOOOL - Lokateli, 1:0!

26. minut - Idemo ponovo! GOOOOOOL, Manuel Lokateli.

Jedna od najlepših akcija na turniru krunisana je golom. Prvo dijagonala koju je Lokateli poslao desno ka Berardiju, a zatim solo prodor krilnog fudbalera sve do gol-aut linije. Kada je stigao u poziciju za centaršut, dodavanjem u srce peterca pronašao je Lokatelija koji sa nekoliko metara pogađa praznu mrežu!

21:24

Povreda!

24. minut - Đorđe Kjelini zbog povrede izlazi iz igre, a na terenu je Frančesko Aćerbi! 

21:20

NEEEEEE! Ostaje 0:0!

20. minut - U duelu Granita Džake i Đorđa Kjelinija, VAR je presudio da je italijanski fudbaler uz pomoć ruke kontrolisao loptu.

21:19

GOOOOOOOOOL - Kjelini, 1:0!

19. minut - Majstor ostaje majstor! Italijanski štoper Đorđo Kjelini postiže vodeći gol za Italijane, nakon manje gužve u petercu. Probao je glavom, ali u duelu sa dvojicom Švajcaraca nije mogao da pogodi gol, pa je iskoristio tek odbitak - nogom!

21:11

Imobile!

11. minut - Leonardo Spinacola je probio po levom boku, centrirao na Ćira Imobilea koji se osamio na petercu, ali napadač Lacija nije uspeo da spusti loptu u okvir gola. Prva velika šansa odlazi preko prečke!

21:00

Počeli smo!

1. minut - Utakmica u rimu, derbi grupe A, je počeo!

20:17

Sastavi!

Reprezentacija Italije:

Donaruma - Di Lorenco, Kjelini, Bonući, Spinacola - Barela, Žoržinjo, Lokateli - Berardi, Imobile, Insinje

Reprezentacija Švajcarske:

zomer - Elvedi, Šer, Akandži - Mbabu, Frojler, Džaka, Rodrigez - Šaćiri - Embolo, Seferović

20:12

Dobro veče!

Od 21:00 pratićemo derbi grupe A na Evropskom prvenstvu. Na stadionu Olimpiko u Rimu igraće Italija i Švajcarska, a poražena ekipa iz tog meča će biti u veoma teškoj situaciji. Sa druge strane, pobednik ovog meča igraće poslednje kolo u dobrom raspoloženju i sa velikim šansama za prvo mesto u grupi!

UKRATKO

  • Italijani su na otvaranju turnira savladali Turke (3:0)
  • Švajcarska je remizirala protiv Velsa (1:1)
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije