STIŽE!

Gotovo! Zvezda ima napadača - dolazi za bogatstvo: Još samo "sitnica", pa stiže na Marakanu!

Autor Bojan Jakovljević

Aleksandar Prijović će postati fudbaler Crvene zvezde, međutim Milan Pavkov će početi kvalifikacije za Ligu šampiona.

Izvor: MN PRESS

Srpski reprezentativac Aleksandar Prijović i definitivno dolazi u Crvenu zvezdu! Pregovori su trajali već nedjeljama unazad, ali Zvezda će na kraju i dovesti Prijovića kome je spremila najveći ugovor u skorijoj istoriji, kome nedostaje još samo potpis.

Zvezda će morati još malo da ga sačeka pošto je Prijović u pregovorima sa Al-Itihadom oko raskida ugovora, a čim se to završi - staviće paraf na trogodišnju saradnju sa prvakom Srbije.

Prijović u Zvezdu stiže za platu od oko tri miliona evra, bez bonusa, a to je značajno manje nego što je u prethodnom periodu dobijao u Saudijskoj Arabiji. Al-Itihad mu je dao godišnju platu od 5,3 miliona evra i zbog toga su već duže vrijeme pokušavali da se rastanu sa njim, a potrebno je još samo definisati model na oproštaju od Džede.

"Sportski žurnal" prenosi da bi sve moglo da se otegne još dvije nedjelje ili do dvadesetak dana, a na to na "Marakani" ne mogu da utiču i sve je jasnije da će bez njega morati u start kvalifikacija za Ligu šampiona.

Tako će Makabi iz Haife ili Kairat napadati Milan Pavkov, možda i Ohi Omužianfo iz Moldea, a nakon toga bi "devetku" definitivno preuzeo Aleksandar Prijović koga su tražili i u Solunu.

Igrač koji je Srbiji, golom protiv Gruzije, donio plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. godine dolazi nakon 21 gola i šest asistencija na 56 zvaničnih utakmica u Al-Itihadu, pa je jasno da će od Prijovića očekivanja biti velika.