PERFEKTAN HRVATSKI!

Hrvati u šoku, Španac im se obratio na njihovom jeziku: Novinari zinuli, svi su oduševljeni potezom dinamovca! (VIDEO)

Autor Bojan Jakovljević

Pogledajte kako Dani Olmo priča hrvatski.

Izvor: YouTube/Diario AS/Printscreen

Bliži se meč osmine finala Evropskog prvenstva u kom će u Kopenhagenu snage odmjeriti Hrvatska i Španija.

Hrvati su dan prije meča u panici zbog korona virusa u reprezentaciji, ali su ujedno i oduševljeni igračem Španije.

Dani Olmo - nekadašnji fudbaler Dinamo Zagreba, koji je danas kao igrač Lajpciga član selekcije Španije - našao se u centru pažnje hrvatskih i španskih medija poslije konferencije za novinare.

Odgovarajući na pitanja hrvatskih novinara, dobio je pitanje na engleskom, a onda je upitao da li može da odgovori na hrvatskom jeziku.

Tada je pokazao odlično znanje jezika koji je naučio u zemlju u koju je došao kada mu je bilo tek 16 godina. Stigao je tada u Dinamovu čuvenu akademiju, a i Španci su sve prokomentarisali na zanimljiv način.

"Sada vidimo zašto su Hrvati htjeli da ga naturalizuju", pisala je "Marka" uz video Olmovog baratanja hrvatskim, aludirajući na činjenicu da je Hrvatska bila zainteresovana da Olmo nastupa za njihovu reprezentaciju. Od toga na kraju nije bilo ništa, a svoj kvalitet Olmo je potvrdio i u Španiji.

"Španski reprezentativac je na konferenciji za medije sve koji su ga slušali ostavio otvorenih usta. Novinar je od Olma dobio odgovor na savršenom hrvatskom", stoji u objašnjenju španskog lista.

Poslušajte kako se Dani Olmo obratio hrvatskom novinaru:

Dani Olmo priča hrvatski
Izvor: YouTube/Diario AS