IZMJENE

Dvije promjene u odnosu na Partizan: Đorđević mijenja tim za Ligu konferencija i ima jednu dilemu

Autor Dragan Šutvić

Slavoljub Đorđević vjeruje da Novosađani mogu da nastave takmičenje

Izvor: MN PRESS

Vojvodinu čekaju evropske obaveze. Očekuje ih revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Na svom terenu dočekaće Panevežis.

Prvi duel u Litvaniji pripao je srpskom timu golom Nemanje Čovića (1:0), a trener Slavoljub Đorđević se nada uspjehu u Novom Sadu u četvrtak (20.00).

"Protivnik možda na papiru nije atraktivan, ne dolazi iz neke velike fudbalske zemlje, ali je jako nezgodan rival. Imaju veliki broj stranaca, tehnički su jako dobri i napravili su nam dosta problema. Dolaze sa golom minusa i siguran sam da će biti još ofanzivniji i agresivniji. Mi imamo povoljan rezultat, znamo da će biti teško i neizvesno, ali svjesni smo da javnost očekuje prolazak. Ono što ja mogu da kažem u ime mojih momaka, mog stručnog štaba i mene, učinićemo sve da prođemo dalje", rekao je Đorđević.

Potvrdio je da će biti određenih promena u sastavu i da će, u odnosu na meč sa Partizanom, sigurno biti dvije izmjene.

"Imam jednu dilemu u veznom redu i u napadu će biti nekih promjena. Nije to neka velika razlika, okolnosti su takve, moramo da vidimo koga možemo da maksimalno opteretimo, a koga možemo da odmorimo. Očekujemo barem dvije promjene u timu. Mića Vukadinović je juče počeo da trenira sa nama, Nešković se polako vraća, a dobra vijest je i da Marku Bjekoviću ipak nije pukao ligament skočnog zgloba, već je samo naprsnuo, tako da će vjerovatno raditi sedam dana van ekipe i da za dvije nedjelje bude sa nama. Đorđević neće biti sa nama do oktobra."

Promjena u timu će biti, ali razlika u pristupu ne smije da postoji.

"Kao što sam rekao i prije prve utakmice, rezultat pred revanš ništa ne mijenja u našem pristupu.Sve se rješava u drugoj, a kada imate jedan gol minusa, onda morate da igrate ofanzivnije i agresivnije. Mi imamo dobar rezultat, igramo kod kuće, imaćemo podršku navijača i siguran sam da ćemo pokušati da igramo još ofanzivnije i agresivnije i da na taj način ostvarimo još bolji rezultat u revanšu. Pita se naravno i protivnik, ali ja sam zaista optimista."

Od ove sezone je ukinuto pravilo gola u gostima, što ostavlja malo prostora za eventualne kalkulacije.

Pravilo gola u gostima koliko je bilo dobro, toliko je bilo i loše. Zato treba da budemo pažljivi i koncentrisani kao da je 0:0 i kao da je prva utakmica. Ekipa treba da ima dozu opreza, ali još više treba da ima samopouzdanja i da pred našim navijačima idu na pobjedu."