Fudbal

Vidjeli ste Mesija? Meni je bilo baš tako: Od četvrte godine znao samo za jedan klub, ali sada je kod Gvardiola

Autor Bojan Jakovljević

"Svi ste vidjeli kako je bilo Mesiju", rekao je Griliš kada su ga pitali o transferu u Mančester siti.

Izvor: Tanjug/Jon Super/AP

Engleski vezista Džek Griliš (25) odigrao je u nedjelju prvi put u životu klupsku utakmicu u kojoj nije ni na koji način bio vezan za Aston vilu.

On je postao vlasnik članske karte birmingemskog velikana sa samo četiri godine, a u omladinsku školu tog kluba stigao je sa šest.

Praktično dvije decenije kasnije, on je na novom početku jer je prešao u Mančester siti, a rastanak sa Vilom ličio je po emocijama na uplakani rastanak Lionela Mesija i Barselone.

"Svi ste vidjeli kako je bilo Mesiju na oproštajnoj konferenciji za novinare. Meni je bilo baš tako", otkrio je Griliš.

Najskuplje plaćeni igrač u istoriji engleskog fudbala otkrio je da je prije odlaska otišao u hotel i pričao sa saigračima iz Vile.

On je ovog ljeta prešao u Mančester siti u transferu od 117 miliona evra i debitovao je u utakmici "Komjuniti šilda" protiv Lestera, u kojoj je kombinovani tim "građana" izgubio u uzbudljivoj završnici.

"Osjetio sam da je došlo vrijeme da krenem dalje. Uvijek sam govorio da želim da igram u Ligi šampiona, a to ne bih mogao u Aston Vili ove godine. Došao sam ovdje da osvajam titule i da igram u Ligi šampiona i to je moj jedini cilj sada", dodao je Englez.

Griliš bi mogao da ima takmičarski debi za Siti 15. avgusta u utakmici protiv Totenhema, kada će početi nova sezona Premijer lige.