HOĆE JOŠ!

Izbacio Zvezdu, pa se raduje Hrvatima - Sad igramo s najboljima! Trener Šerifa oduševljen: Dinamo je veliko ime!

Autor Bojan Jakovljević

Juri Vernidub je svjestan da je njegova ekipa već napravila podvig protiv Crvene zvezde, ali ne želi da se tu zaustavi.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

U utorak uveče od 21.00 u Tiraspolju, ekipa Šerifa ugostiće Dinamo Zagreb u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu šampiona.

Ekipa koja je izbacila Crvenu zvezdu želi da napravi još jedan podvig, a njihov trener poručuje - sad igramo sa najboljima!

Mnogo je prašine ovih dana podigao meč Šerifa i Dinama, ne samo jer su eliminisali Zvezdu i spriječili prvi okršaj sa Zagrepčanima poslije 30 godina, već i zbog Lirima Kastratija, igrača tzv. "Kosova" kojem nije dopušten ulazak u Moldaviju.

No, trener Šerifa Juri Vernidub kaže da je sada pred Šerifom izazov igrati protiv kluba koji je sedam puta bio član Lige šampiona.

"Jasno mi je da je Dinamo veliko ime i jak protivnik. Riječ je o ekipi koja već dvije godine igra istu igru. Riječ je o ekipi koja je prošle godine pobijedila Totenhem. Naravno da nam je drago da igramo protiv takve ekipe, jer onda imamo priliku da odmjerimo snage s najboljima", rekao je Bernidub.

Brazilac Luvanor Enrike takođe jedva čeka mečeve protiv "modrih".

"Znam da nije lako doći ovako daleko u ovom takmičenju. Imali smo nedjelju dana da spremimo utakmicu. Vjerujem u moje igrače, svi smo uvjereni da možemo da odigramo jako dobro."