• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gotovo je! Fudbaler tzv. Kosova ne može da igra za Dinamo: UEFA se digla na noge, ali Moldaviju to ne zanima!

Autor Nebojša Marković

Dinamo Zagreb će morati da ide oslabljen na megdan Šerifu jer reprezentativac tzv. Kosova ne može da uđe u Moldaviju.

 Fudbaler-Kosova-Lirim-Kastrati-ne-moze-u-Moldaviju-na-mec-Serif-Dinamo-Zagreb Izvor: MN Press/Instagram/lirimkastratti/Printscreen

Dinamo Zagreb nije dočekao dvomeč sa Crvenom zvezdom u borbi za plasman u Ligu šampiona, ali će na prvi meč plej-ofa protiv Šerifa ipak ići oslabljeni.

Sada je i zvanično - šampion Hrvatske neće u Moldaviju moći da povede fudbalera koji ima pasoš takozvanog Kosova, teritorije koju Moldavija ne priznaje kao zasebnu državu!

Prethodnih dana stvorilo se mnogo buke oko toga hoće li Lirim Kastrati moći da nastupi na gostovanju Šerifu. Kastrati se nedavno i srušio na terenu, a ponovo se povela priča oko njegovog pasoša. Moldavija ne priznaje Kosovo kao državu i to je stvorilo proceduralne probleme za "modre".

Dinamo i FS Hrvatske su brzo reagovali kod UEFA tim povodom. Ipak, ni Evropska fudbalska unija nije uspjela da im pomogne - Kastriti neće igrati za Dinamo naredne sedmice protiv šampiona Moldavije.

"Ovim putem obavještavamo javnost i navijače o tome da je Dinamo uputio Moldaviji molbu prije nekoliko dana da moldavska država igraču prvog tima Dinama Lirimu Kastratiju, inače državljaninu Kosova, odobri izdavanje vize za ulazak u Moldaviju s ciljem učestvovanja igrača na utakmici plej-ofa Lige šampiona između Šerifa i Dinama", počeli su Zagrepčani u saopštenju.

"Nakon intenzivnih kontakata kluba sa HNS i UEFA, u nedjelju smo dobili odgovor da moldavska država ne može da odobri ulazak igrača u Moldaviju. Dinamo izražava žaljenje što igrač nije dobio pozitivan odgovor u kontekstu putovanja u Moldaviju. Igrač Dinama nažalost zbog političkih razloga nije dobio mogućnost da dođe u priliku da realizuje svoje sportske ciljeve", navodi se u saopštenju Dinamo Zagreba.

Meč Šerif - Dinamo Zagreb igra se u utorak 17. avgusta od 21.00 časova.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC