NA RASPOLAGANJU SAMO PETORICA

Krunić o virusu u Leotaru: Uopšte ne razmišljam o fudbalu, ne pamtim da se ovakva situacija ikad igdje desila

Autor Bojan Jakovljević

Trebinjci u velikom problemu, hoće li biti u stanju da igraju meč sa Posušjem?

Izvor: Promo/FK Leotar Trebinje

Duel Leotara i Posušja u okviru 6. kola m:tel Premijer lige BiH prolongiran je na zahtjev Trebinjaca i umjesto 21. biće odigran 25. avgusta.

Ipak, veliko je pitanje da li će izabranici Branislava Krunića biti u stanju da istrče na teren i u srijedu. Naime, veliku većinu fudbalera Leotara "pokosio" je stomačni virus, nisu u stanju da treniraju, tako da je teško očekivati da za nekoliko dana budu spremni za duel sa Posušacima.

Iz Fudbalskog saveza BiH djelimično su uložili molbu tima s "Polica", koji je tražio da se pomenuti meč odigra u septembru, ali zbog reprezentativnih obaveza to nije moglo biti ispunjeno.

"Ne pamtim da se ovakva situacija ikada desila u nekom klubu, da od 27-28 fudbalera sa kojima raspolažemo, ja mogu da računam na svega pet njih", prenose Trebinjci izjavu prvog trenera.

Krunić je pojasnio o čemu se tačno radi.

"U pitanju je veoma ozbiljna situacija i zbog toga ne planiramo treninge prije nedjelje i tada ćemo tek vidjeti ko će nam se odazvati. Čuo sam se sa igračima, svi se osjećaju bolje, ali daleko od toga da su sposobni za treniranje, a kamoli igranje utakmica. Svi su isrpljeni, dehidrirali, neki još uvijek pod temperaturom..."

Izvor: Promo/FK Leotar Trebinje/Čedomil Mucović

Sve će biti mnogo jasnije početkom naredne sedmice.

"U ponedjeljak su zakazani kontrolni pregledi u Opštoj bolnici, pa ćemo vidjeti kakve su preporuke ljekara po pitanju izlaganja opterećenjima. Iskreno, u ovom trenutku najmanje razmišljam o fudbalu. Samo želim da se igrači što prije oporave, jer su neki od njih bili u zaista ozbiljnom zdravstvenom stanju", poručio je Krunić.

Povratničku sezonu prvi šampion BiH otvorio je pobjedom u Bijeljini protiv Radnika, a zatim remijem u gostima protiv Borca, nakon čega su uslijedila tri vezana poraza. Redom su slavili Sloboda, Tuzla siti i Široki Brijeg.

Prema aktuelnom rasporedu, Leotar i Posušje trebalo bi da igraju na "Policama" u srijedu od 17 časova.

(MONDO)