Fudbal

"Zmajevi" poslije remija u Strazburu: Dokazali smo da onaj prvi meč protiv Fracnuza nije slučajnost!

Autor Goran Arbutina

"Ostavili smo srce na terenu i zasluženo osvojili ovaj bod", kaže veznjak selekcije BIH Gojko Cimirot.

Izvor: Facebook/Nogometni savez BIH

Iako je već izraz "dobra atmosfera" potsao floskula kada su u pitanju nacionalne reprezentacije mora se priznati da je poslije remija sa Francuskom u Strazburu raspoloženje među "zmajevima" vrlo dobro.

Uspjeli su izabranici Ivajla Peteva da iznenade svjetske šampione i osvoje bod, a kapiten Edin Džeko svojim 60. golom u nacionalnom dresu uspio je da uđe među deset Evropljana kojima je to pošlo za rukom.

 Nakon ovog remija reprezentativci BiH ističu da ovaj uspjeh nije slučajnost.

"I u prvoj utakmici se vidjelo da možemo da se nosimo sa Francuzima, a večeras smo dokazali da dobra igra tada nije bila slučajnost. Odigrali smo stvarno jedan kvalitetan i čvrst meč. Bili smo dosciplinovani i borili smo se. Njihov crveni karton nam je malo olakšao posao, ali i do tada smo bili u egalu. Možemo biti zadovoljni bodom iako smo imali neke situacije da napravimo i više. Međutim, ovo je odličan rezultat", rekao je štoper selekcije BIH i beogradskog Partizana, Siniša Saničanin.

Veznjak "zmajeva" Gojko Cimirot naveo je da je ekipa nagrađena za trud.

"Ostavili smo srce na terenu i zasluženo osvojili ovaj bod. Nagrađeni smo za trud. Lakše je bilo nakon crvenog kartona, a i do tad smo igrali veoma kvalitetno. Nadam se da ćemo nastaviti sa ovakvim igrama i da ćemo napraviti velike stvari", rekao je Cimirot.