Fudbal

Mijenja klub - ne i državu? Povratnik u Seriju A želi Riberija!

Autor Dragan Šutvić

Salernitana je, navodno, blizu dogovora sa francuskim internacionalcem

Izvor: EPA/Claudio Giovannini

Frank Riberi (38) mogao bi uskoro da promijeni klub, ali ne i državu – za njegove usluge interesuje se Salernitana, povratnik u Seriju A!

Klub koji igra prvu sezonu u eliti u ovom vijeku (posljednji put igrali u sezoni 1998-99) želi da u Salerno dovede francuskog internacionalca kojem je u junu istekao ugovor sa Vilom, tako da ne bi bilo smetnje da odmah bude registrovan kao novi igrač.

Prema pisanjima italijanskih medija, Salernitana je blizu dogovora sa Riberijem, a bila bi dogovorena jednogodišnja saradnja, tokom koje bi Riberi bio bogatiji za million i po evra, uz bonuse.

Salernitana je u prva dva kola nove sezone upisala isto toliko poraza, u duelima sa Bolonjom i Romom, primivši čak sedam golova u tim mečevima, i to svih sedam u drugom poluvremenu.

Riberi je, inače, u Fiorentinu stigao u ljeto 2019. godine, nakon što mu je istekao ugovor sa Bajernom, za koji je igrao punih 12 sezona.

Ljubičasti dres je obukao 51 put i za to vrijeme postigao pet golova. Za reprezentaciju Francuske nastupio je 81 put i uknjižio 16 pogodaka.