• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dragi mali Mario..." Završena je velika karijera: Oprostio se junak Hrvatske sa Mundijala 2018!

Autor Dragan Šutvić

Mario Mandžukić je završio karijeru

 mario mandžukić kraj karijere Izvor: EPA/ANDREJ CUKIC

Hrvatski internacionalac Mario Mandžukić odlučio je da završi profesionalnu karijeru, prenose ovog popodneva tamošnji mediji.

Napadač rođen 1986. godine u Slavonskom Brodu karijeru je počeo u tamošnjoj Marsoniji, a zatim je igrao redom za Zagreb, Dinamo, Volfsburg, Bajern Minhen, Atletiko Madrid, Juventus, Al-Duhail i Milan.

Možda će vas zanimati

Za Hrvatsku je odigrao 88 utakmica i postigao 33 gola, a javnosti se obratio emotivnim otvorenim pismom.

"Dragi mali Mario,

dok obuvaš ove kopačke, svoje prve u životu, ne možeš ni zamisliti šta ćeš sve ostvariti u fudbalu. Zabijaćeš golove na najvećim pozornicama i u dresovima najvećih klubova osvajati najveće trofeje. U dresu najvećeg ponosa, hrvatske reprezentacije, ispisaćeš neke od najvažnijih trenutaka hrvatskog sporta.

Uspjećeš jer ćeš na svom putu imati puno ljudi koji će ti pomoći - saigrače s kojima ćeš se boriti, trenere od kojih ćeš učiti, navijače koji će te bodriti te porodicu, menadžera i prijatelje koji će uvijek biti uz tebe. Svima njima bićeš zauvijek zahvalan!

A prije svega, uspjećeš jer ćeš uvijek davati sve od sebe, i na kraju karijere, na to ćeš biti najviše ponosan. Za fudbal ćeš puno žrtvovati, ali znaćeš da je bilo vrijedno zbog nevjerovatnih trenutaka koje si doživio.

Prepoznaćeš pravi trenutak za završetak igračke karijere, staviti ove kopačke u vitrinu i bićeš sretan što ni za čim ne žališ. Fudbal će uvijek biti dio tvog života, ali veselićeš se novom poglavlju.

Uživaj!

Tvoj veliki Mario

P.S. Ako nekad budeš igrao protiv Engleske u polufinalu SP-a, budi koncentrisan tamo negdje oko 109. minute", napisao je Mandžukić.

Tokom karijere, Mandžukić je, između ostalog, četiri puta bio šampion Hrvatske sa Dinamom, dva puta osvajač duple krune sa Bajernom, dok je četiri puta pokorio Italiju u dresu Juventusa.

U reprezentativnom dresu je 2018. godine došao do finala Svjetskog prvenstva, što je najveći uspjeh hrvatske reprezentacije u istoriji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC