SVI BRUJE O NJIMA

Argentinci prevarili Brazil pa bježe u Hrvatsku: Ovo je rasplet skandala - nekima kazna, a nekima 10 dana u Splitu!?

Autor Nebojša Šatara

Četiri igrača su bila dio problema zbog kojeg je prekinuta utakmica, a neki od njih su već napustili reprezentaciju...

Izvor: Profimedia

Fudbalski svijet i dalje bruji o neodigranoj utakmici Brazila i Argentine u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Veliki derbi južnoameričkog i svjetskog fudbala donio je skandal kakvom se malo ko nadao.

Meč je prekinut u 10. minutu zbog kršenja zdravstvenih protokola, poslije meča su otkriveni detalji da je problem nastao zbog četiri igrača Argentine, a sada stižu nove informacije iz Južne Amerike.

Naime, četvorica igrača Argentine su stigla na meč iz Velike Britanije i nisu otišl u obavezni karantin od 14 dana. Na stadionu su se našli igrači Aston Vile Emilijano Buendija i Emilijano Martinez, kao i Totenhemovi igrači Đovani Lo Selso i Kristijan Romero.

Dan poslije čitavog haosa, iz Argentine stižu informacije da će selektor tamošnje selekcije Lionel Skaloni na narednom meču protiv Bolivije biti bez Buendije i Martineza, koji će sada otići u karantin u Hrvatsku, dok će Totenhemov par Argentinaca ostati u timu iako im od njihovog kluba prijeti kazna.

Stvar je takva da su Lo Selso i Romero riješili da se ogluše o savjete Totenhema da ne putuju u Južnu Ameriku zbog velikih problema koji tamo postoje zbog pandemije korona virusa, pa ih sada čeka kazna iz tih razloga.

Sa druge strane, Buendija i Martinez su dobili dozvolu Aston Vile da budu dio selekcije Argentine, ali će oni otići nazad u Evropu. I to prvo u Hrvatsku, a ne Veliku Britaniju. Oni će, piše "Marka" stići u Split, pošto će tamo moći da odrade kraći, desetodnevni karantin. U Velikoj Britaniji bi taj karantin trajao dvije cijele nedjelje, odnosno četiri dana duže...

Sva četvorica igrača će, očigledno, u međuvremenu propuštati utakmice Aston Vile i Totenhema dok ne završe sa karantinom, a moguće je i da dvojac Totenhema sačeka još neka kazna.

Argentina naredni meč protiv Bolivije igra u noći između četvrtka i petka od 01.30 časova.

(MONDO)

Tagovi