het-trik asistencija!

Fantastična partija reprezentativca BiH: Miroslav Stevanović zabilježio tri asistencije na utakmici!

Autor Nebojša Šatara

Fudbaler reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Stevanović bio je jedan od najboljih igrača švajcarskog Serveta u ubjedljivoj pobjedi nad Sent Galenom (5:1).

epa09377522 Servette's Miroslav Stevanovic (L) reacts after being sent off during the UEFA Conference League second qualifying round, second leg soccer match between Servette FC and Molde FK in Geneva, Switzerland, 29 July 2021. EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI
Izvor: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Stevanović je za samo 12 minuta podijelio tri asistencije - kod drugog pogotka u 14. minutu koji je postigao Antoni Sotijer, u 18. minutu je spekovao gol Timota Kogneu, da bi šest minuta kasnije upisao novu asistenciju za Stiva Rulijea čime je praktično riješeno pitanje pobjednika.

Od samog starta meča šestog kola švajcarske Superlige, gosti su ostali sa 10 igrača u polju (isključen Žeremi Žilemeno), a već u šestom minutu i sa zaostatkom nakon autogola Osmana Diakite.

Do odlaska na odmor, Sent Galen je uspio da smanji rezultat na 4:1 golom Todija Juana, ali je Servet u nastavku uspio da kompletira "petardu" na stadionu "Ženeva". Strijelac je ponovo bio Sriv Rulije.

Poslije šest utakmica, Stevanović je zabilježio isto toliko asistencija i postigao jedan gol za Servet, koji je trenutno na trećem mjestu sa 10 bodova, tri manje od lidera prvenstva Ciriha.

(mondo.ba)