Fudbal

Sarajevo protiv Leotara želi tri boda pred vječiti derbi: Znamo šta nas čeka, ali treba da podignemo nivo agresivnosti!

Autor Dragan Šutvić

Izabranici Gorana Sablića jurišati na tri boda u duelu sa Trebinjcima kako bi mirno dočekali najveću utakmicu bh. fudbala.

Izvor: Promo/FK Sarajevo

Deveto kolo m:tel Premijer lige BiH igra se u petak i subotu, a kolo duelom na Koševu (petak, 18.00) otvaraju Sarajevo i Leotar.

U rundi nakon ove, tim sa Koševa očekuje vječiti derbi sa Željezničarom, te će izabranici Gorana Sablića jurišati na tri boda u duelu sa Trebinjcima kako bi mirno dočekali najveću utakmicu bh. fudbala.

"Želimo, a i naš je cilj da poboljšamo i unaprijedimo igru na Koševu i uzmemo tri boda koja su nam važna, obzirom da nemamo baš najbolje rezultate u posljednje vrijeme kad igramo kući. Ekipa Leotara je tvrda, dobra u defanzivnom bloku i znamo šta nas čeka. Treba da podignemo agresivnost u napadačkom dijelu i tražimo gol od prve minute. Biće izmjena u ekipi, a sve sa ciljem da izgledamo bolje i unaprijedimo igru", kazao je Sablić.

Kada je u pitanju igrački kadar, Sablić ističe da su svi na dispoziciji osim Lazića i Ševelja za koje "očekuje pozitivne vijesti".

Fanimo se takođe priključio ekipi, ali još nije u trenažnom procesu. Sablić se nada da će Englez danas biti na treningu te naglašava da će biti potrebno određeno vrijeme da se vrati u takmičarski ritam.

Prvotimac Halid Šabanović bio je kategoričan u najavi utakmice.

"Interesuju nas samo tri boda. Daćemo sve od sebe da pobijedimo i napravimo dobru uvertiru za derbi", rekao je Šabanović.

Nakon osam kola Sarajevo zauzima četvrto mjesto na tabeli sa 14 bodova, dok je Leotar deseti sa pet bodova.