• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki Brijeg na Gradskom stadionu, mogu li se ostvariti želje Borca? Igramo sve bolje, samo nas pobjeda zadovoljava!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U derbiju 9. kola m:tel Premijer lige BiH Borac u petak od 20 časova dočekuje Široki Brijeg (prenos na TV Arena Sport).

 nemanja miljanović i jovo lukić najava borac široki brijeg Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Borac ili Široki Brijeg?

Ko će slaviti u derbiju 9. kola m:tel Premijer lige BiH, znaćemo u petak oko 22 časa, kada bude okončan derbi na banjalučkom Gradskom stadionu.

Svi u taboru "crveno-plavih" nadaju se da će to biti oni, a šef stručnog štaba Nemanja Miljanović optimistično najavljuje sudar protiv veoma jakog i neugodnog rivala.

Možda će vas zanimati

"Igramo kod kuće i samo tri boda nam odgovaraju. Uostalom, i na strani idemo na pobjedu, ali sve zavisi i od protivnika, terena i situacije, pa se nekad može i kalkulisati, kao recimo protiv Slobode, koja je bila u formi, igrala na svom terenu... Bili bismo zadovoljni i bodom prije utakmice, ali kako su se stvari odvijale, nismo zadovoljni bodom, morali smo uzeti sva tri", osvrnuo se nakratko Miljanović na prethodnu, a zatim se okrenuo narednoj utakmici "crveno-plavih", te u jednoj rečenici otkrio suštinu:

"Idemo na pobjedu i to je jedino što nas zadovoljava."

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Pohvalno je govorio o predstojećem protivniku, na čijim utakmicama pada izuzetno malo golova - na prethodnih osam prvenstvenih duela, samo pet puta su se tresle mreže.

"Znamo da nas očekuje jako tvrd protivnik, koji je u dosadašnjih osam utakmica primio samo dva gola. Istina je da nisu ni dali puno, samo tri. To znači da nas čeka dobro organizovana, kompaktna ekipa što se tiče defanzivne igre, a znamo da Široki Brijeg gaji atraktivan fudbal. Imaju razrađen sistem igre. Sa dva nova pojačanja iz Hrvatske, Mujanom i Blagajićem, koji su tip igrača koji odgovaraju njihovoj igri (imaju brzinu, dobri su u tranziciji, tehnički potkovani), mislim da će Široki Brijeg da dobije dio koji im je nedostajao u ofanzivi", dodao je Miljanović.

Za meč sa Širokobriježanima on neće moći da računa na Đorđa Milojevića i Milana Vušurovića, koji su zaradili povrede i nakon detaljnih pregleda biće poznato koliko će morati da odsustvuju sa terena. Takođe, novajlija Strahinja Bošnjak još nije registrovan i vjerovatno neće biti na raspolaganju Miljanoviću.

"Sve je do nas. U uzlaznoj smo putanji, iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, tu je i domaći teren, a igrači vjerujem da imaju jednu dozu samopouzdanja i nadam se da će utakmica sa Širokim Brijegom biti najbolja do sada", zaključio je šef stručnog štaba banjalučkog tima.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Jovo Lukić ovog ljeta odigrao je pet mečeva u bh. eliti, ali još nije uspio da se upiše u strijelce.

"Sigurno nas očekuje teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika. Mi ćemo pružiti svoj maksimum kako bismo uzeli tri boda, jer igramo kod kuće, gdje smo uvijek favoriti. Dobro smo radili cijele sedmice, pripremali se za ovu utakmicu, radili analizu protivnika i nadam se da će tri boda ostati u Banjaluci", rekao je mladi napadač, koji što prije želi da se vrati u formu koja ga je krasila prije neugodne povrede ramena, zbog koje je morao na operaciju, a zatim i višemjesečnu pauzu.

"iskreno, sve donedavno imao sam strah da ne obnovim povredu. Nisam igrao skoro osam mjeseci i to je ostavilo veliki trag na meni. Treniram svakodnevno, sve smo bolji i bolji, tako da se nadam da će i moja forma ići uzlaznom putanjom", zaključio je Lukić.

Duel Borca i Širokog Brijega počinje u 20 časova, uz direktan prenos na TV Arena Sport, a pravdu na Gradskom stadionu dijeliće sarajevski arbitar Admir Musić.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 9. KOLO:

U petak:

Sarajevo - Leotar (18.00 - sudi: Zoran Grbić, Prijedor) - Moja TV
Borac - Široki Brijeg (20.00 - Admir Musić, Sarajevo) - TV Arena Sport

U subotu:

Posušje - Radnik (16.30 - Benjamin Deljković, Sarajevo)
Željezničar - Velež (17.00 - Frano Jelić, Široki Brijeg) - Moja TV
Tuzla siti - Sloboda (18.55 - Adis Mulahasanović, Sarajevo) - TV Arena Sport
Zrinjski - Rudar prijedor (21.10 - Mirza Kazlagić, Cazin) - TV Arena Sport

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC