Dokle?

Sad je ''novi Mesi'', sa 16 godina ga tjerali iz kluba: Barselona umalo da napravi glupost - spasio ih jedan detalj!

Autor Dragan Šutvić

Mladi fudbaler Ansu Fati na kraju nije napustio Španiju, iako je sve bilo dogovoreno.

Izvor: Profimedia

Kakva se sve čuda posljednjih godina dešavaju u Barseloni, ovo ne bi bilo nikakvo iznenađenje.

Prije nekoliko nedjelja dobio je desetku koju je nosio Lionel Mesi, što je bila potvrda da Barselona u mladom Fatiju vidi predvodnika kluba u godinama koje dolaze, ali... Ansu Fati (18) je prije dvije godine bio veoma blizu odlaska iz Barselone!

Tada je njegov otac dogovorio sve lične uslove sa francuskom Nicom, a postoji i slika na stadionu na kojoj pozira sa crveno-crnim dresom. Otac mladog fudbalera fotografisao se nakon završenih pregovora kojima je bila zadovoljna i Barsa, pa su sve strane bile odlučne u namjeri da se transfer realizuje.

Ipak, mladi Ansu Fati nikada nije obukao dres sa brojem 9 francuskog tima. Problem je nastao zbog pasoša i od transfera je moralo da se odustane.

Iako je porodica pokušavala da riješi problem oko pasoša, nisu uspjeli na vrijeme, pa je mladi ofanzivac ostao u Barseloni koja je u međuvremenu promijenila stav. Sada je Ansu Fati daleko traženiji nego kada je imao 16 godina, a katalonski tim želi da produži saradnju sa njim kako ne bi otišao iz kluba bez obeštećenja.