LUDILO!

"Dijete" od 17 godina košta 500.000.000€: Barsa poludjela - Novi biser dobija istorijski ugovor, otkriveni detalji!

Autor Nebojša Šatara

U tom ugovoru biće klauzula o kojoj se u Španiji naveliko priča.

Izvor: Profimedia

Barselona je ove sezone ušla u fazu totalne rekonstrukcije, sa velikim promjenama u kadru i daleko slabijim rezultatima. Otišao je Lionel Mesi, drugi igrači su drastično smanjili svoja primanja, a u timu se nalazi i mnoštvo novih igrača.

Među njima je talentovani Gavi, novi biser Barsine akademije, a Katalonci su za njega veći spremili novi ugovor. U njemu ga cijene na vrijednost od 500.000.000 evra!

Kako javlja španski "As", Barselona želi da što prije osigura ostanak talentovanog veziste u klubu, pa će Gavi od njih dobiti ponudu da potpiše ugovor do ljeta 2026. godine.

Gavi je prije dva mjeseca proslavio 17. rođendan, u Barsi je ove sezone nastupio već sedam puta i čak dobio poziv Luisa Enrikea u seniorsku reprezentaciju Španije. Sve to je bio jasan signal Kataloncima da naprave važan potez.

U Gavijevom novom ugovoru postojaće klauzula po kojoj bi svako ko želi da ga kupi morao da plati 500.000.000 evra, odnosno pola milijarde. Naravno, mladi Španac će dobiti i značajno povećanje plate, a pregovori s njegovim agentom uskoro počinju.

Barselona više nema novca da se "bahati" na tržištu skupocjenim kupovinama, pa će igrače poput Gavija morati da čuva kao malo vode na dlanu...

(MONDO)

Tagovi