Fudbal

Turska u potpunosti otvara tribine: Na stadione mogu vakcinisani i navijači koji su preboljeli koronu

Autor Bojan Jakovljević

Za ulazak na tribine će se tražiti potvrda o vakcinaciji ili potvrda o prebolovanom virusu korona, a PCR testovi se izbacuju iz upotrebe na stadionima u Turskoj.

Izvor: Shutterstock

Fudbalski savez Turske (TFF) saopštio je kako će od 9. novembra utakmicama profesionalnih liga u toj zemlji moći prisustvovati gledaoci u stopostotnom kapacitetu tribina stadiona.

Zbog pandemije kovid 19 od početka fudbalske sezone u Turskoj su tribine stadiona bile polovično otvorene, a prošle godine su mečevi igrani bez publike na tribinama.

Nova odluka o potpunom otvaranju tribina stadiona je donesena u skladu s preporukama nadležnih zdravstvenih institucija i gledaoci će morati ispunjavati određene uslove u skladu s mjerama za borbu protiv pandemije.

U saopštenju TFF-a se navodi da će utakmice sa tribina moći gledati osobe sa potvrdom o primljene najmanje dvije doze antikovid vakcine, kao i osobe koje su u posljednjih šest mjeseci prebolovale kovid 19. Na tribine mogu i osobe koje su ranije preboljele kovid 19 i primile barem jednu dozu vakcine.

Navijači od 9. novembra na tribine fudbalskih stadiona u Turskoj više neće biti puštani s negativnim nalazom PCR testa.

(MONDO/Anadolija)

Tagovi