KAKO!?

Argentinac iz treće lige u reprezentaciji - nikad nije dao gol: Cijela zemlja u čudu, napadač (18) u društvu Mesija!

Autor Bojan Jakovljević

Najčudniji poziv svih vremena. Nije igrao čak ni za mladu reprezentaciju...

Izvor: Profimedia/Jonathan Moscrop/Sportimage via PA Images

Svi u Argentini strepjeli su pred objavu spiska selektora Lionela Skalonija, pitali su se da li će na njemu biti Lea Mesija koga muči povreda, ali na kraju su odahnulu - tu je!

Kada su sljedeći put pažljivije pročitali spisak vidjeli su i ime koje je mnogima nepoznato. U pitanju je Matijas Soule koji je član Juventusa, ali igra za njihov "B" tim. Tako je zvanično u pitanju fudbaler italijanskog trećeligaša (Serija C), pošto je pred njim još dug put prije debija za prvi tim.

Impresionirao je Soule (18) selektora Skalonija tako da želi da ga isproba u duelima protiv Urugvaja (13. novembar) i Brazila (17. novembar), a i da ne odigra ni minut - imaće čast da "osjeti" svlačionicu.

U pitanju je fudbaler koji je u Juventus stigao u januaru 2020. godine iz Veleza, nastupao je za juniore Juventusa i debitovao za rezerve u avgustu, a čak iako nema nijedan gol na deset nastupa - to je bilo dovoljno selektoru Argentine da ga pozove pošto se nije vodio samo brojkama.


Vjeruje da krilni napadač, koga porede sa Anhelom di Marijom, može i te kako da zablista, pa je tako preskočio nekoliko stepenika u karijeri i došao na "glavnu scenu".

Nastupao je samo za U16 reprezentaciju Argentine, pa odmah dobio premiju!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

https://mondo.rs/Sport/Tenis/a1550995/Novak-Djokovic-prosao-posle-predaje-Monfisa.html

Tagovi