"POKER"

Težak poraz "zmajića" - Glavobolja za selektora Starčevića, ali i za Zrinjski!

Autor Bojan Jakovljević

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo U-21 selekcija Švedske ubjedljivo slavila protiv bh. tima.

Izvor: Promo/FS BiH

U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Borasu od Švedske 0:4 u utakmici kvalifikacija za EURO 2023.

ŠVEDSKA - BOSNA I HERCEGOVINA 4:0 (2:0)
/Elanga 24 pen, 75, Volemark 45+2, Nigren 77/

Sve je loše krenulo po tim Slobodana Starčevića u 24. minutu. Defanzivac Borca Đorđe Milojević povukao je Pavla Vagića u kaznenom prostoru bh. tima, pa je dosuđen penal za Švedsku. Siguran izvođač jedanaesterca bio je Entoni Elanga.

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Patrik Volemark na asistenciju Bilala Huseina udvostručuje prednost domaćina, koji je tako na odmor otišao s velika dva gola prednosti.

U nastavku Šveđani postižu još dva gola. Elanga je u 75. postigao još jedan pogodak, dok Husein dva minuta poslije bilježi još jednu asistenciju, a strijelac je bio Bendžamin Nigren.

Selektor Starčević je zbog povreda u ovom susretu izvršio tri prinudne izmjene.

Mladi vezista Zrinjskog Ivan Bašić je u 36. osjetio bol u koljenu, te je zamijenjen. O stepenu njegove povrede biće više informacija nakon pretraga koje će obaviti po povratku u Sarajevo, mada je po izrazu lica mladog fudbalera jasno da se radi o ozbiljnoj povredi, zbog koje će se sigurno zabrinuti i u taboru mostarskih "plemića".

Adrian Leon Barišić takođe je povrijedio skočni zglob, te on neće biti u konkurenciji za naredni meč. Zbog udarca u glavu teren je morao napustiti Amar Begić, ali on će biti spreman za utakmicu sa Crnom Gorom.

"Težak poraz za nas. Desile su nam se i tri povrede i sve je išlo na stranu Švedske. Protivnik je igrao stabilno, brzo, na jednostavan način su stvarali šanse i u konačnici bili efikasni. Mi smo bili konkurentni do prvog gola, nakon toga je igru kontrolisao protivnik. Sad se moramo okrenuti utakmici sa Crnom Gorom i pokušati da popravimo utisak o ovoj ekipi. Zahvalio bih se navijačima koji su došli danas u Boras da bi nas podržali. Žao mi je i zbog njih što nismo ostvarili bolji rezultat", poručio je selektor Starčević poslije meča.

U kvalifikacionoj grupi F večeras je odigran još jedan meč u kojem je Italija kao gost pobijedila Republiku Irsku sa 2:0.

Mladi "zmajevi" kvalifikacije nastavljaju u utorak, 16. novembra kad će na "Grbavici" ugostiti Crnu Goru.

ŠVEDSKA: Brolin, A. Husein, Usu, Vagić, Svenson, Volemark (81. Tolinson), Gustavson, B. Husein (87. Edvardson), Elanga (81. Ring), Sar (70. Prica), Al Hadž (70. Nigren). Selektor: Poja Asbagi.

BOSNA I HERCEGOVINA: Ćetković, Barišić (58. Čolić), Milojević (46. Petrović), Nikić, Osmić, Begić (53. Drljo), Đokanović, Mešinović (46. Pavlović), Savić, Bašić (36. Memić), Mašić. Selektor: Slobodan Starčević.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO/FS BiH)