Fudbal

Selektor "zmajeva" pred kvalifikacije za SP: Neka eksperti procjenjuju ko je favorit, meni je moja ekipa najbolja!

Autor Dragan Šutvić

Reprezentacija BiH kvalifikacije za Mundobasket 2023 otvaraju domaćom utakmicom protiv Češke.

Izvor: FENA

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je, pred sutrašnji duel sa Češkom u prvom kolu kvalifikacija za Mundobasket 2023, odradila prvi trening u punom sastavu.

Ekipi se sinoć priključio Džanan Musa, pa "zmajevi" uz mnogo optimizma dočekuju petak i okršaj sa Česima koji se igra u dvorani "Skenderija".

"Radimo vrlo kvalitetno, imamo dobar intenzitet na treninzima. Zbog toga smo i došli ovdje – da se što bolje spremimo, damo sve od sebe i, nadam se, pobijedimo. Imamo neke informacije o Česima, ali ne bih unaprijed ništa o njima govorio dok ne stignu večeras u hotel i dok ne budemo sigurni sto posto u kakvom sastavu će nastupiti. U svakom slučaju, to je vrlo dobra ekipa. Treba da se fokusiramo na nas, kako ćemo mi igrati i izgledati u sutrašnjoj utakmici. Ako budemo na nekom svom kvalitetnom nivou, manje nas interesuje ko je sa druge strane parketa. Od mog početka u reprezentaciji, dakle tamo od 2018. godine, govorim da u svakoj utakmici idemo da pobijedimo. Eksperti neka pričaju o rosterima i procjenjuju ko je favorit na papiru, ali što se mene tiče moja ekipa je najbolja i uvijek očekuje pobjedu", rekao je za zvanični sajt KS BiH selektor BiH Vedran Bosnić.

Drugu utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023 BiH će odigrati u ponedjeljak, 29. novembra, kada će u Botevgradu gostovati Bugarskoj.

U ovoj grupi nalazi se i Litvanija, a plasman u drugu fazu izboriće po tri tima iz svake grupe.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt