Fudbal

Snijeg sipa, a majstori fudbala se kližu: Lopta se jedva vidjela u Mančesteru, a radile su i lopate (FOTO)

Autor Dragan Šutvić

Mnogima su nedostajale ovakve slike sa fudbalskih utakmica.

Sjajne slike stižu ove nedjelje iz Engleske, gdje se opet igrao fudbal po snijegu, dok je jedna utakmica Premijer lige otkazana zbog padavina.

Međutim, u Mančesteru se igralo. Na stadionu Itihad Siti je dočekao Vest Hem i padalo je i tokom utakmice, pa je teren bio čišćen dok su igrači odmarali u poluvremenu.

Mnogi ljubitelji fudbala vole da vide slike poput današnjih iz Mančestera, na kojima se vidi kako šampion Engleske igra protiv izazivača iz Londona, a u centru pažnje je crvena lopta na bijeloj podlozi. Siti je pobijedio 2:1, golovima Ilkaja Gundogana i Fernandinja, dok je jedini gol za najprijatnije iznenađenje sezone u Premijer ligi postigao Manuel Lancini, u "dubokoj" nadoknadi vremena.

Izvor: Profimedia

"Dobrodošli u Mančester, konačno. Mnogo nam je nedostajao snijeg. Zato je Premijer liga najteže takmičenje, jer morate da igrate nekad sunčanim danima, a nekad na ovakve dane", rekao je Gvardiola 

Srećom po njegov tim, zaposleni na održavanju terena u poluvremenu su uradili sve što je bilo potrebno, pa je poslije Gundoganovog gola u 33. minutu Siti kontrolisao rezultat i "ovjerio" pobjedu u 90, udarcem Fernandinja.

"Građani" su ovom pobjedom izvršili pritisak na Čelsi, koji je kasnije u toku večeri odigrao neriješeno protiv Mančester junajteda. Pogledajte kako poslije snježne nedjelje izgleda tabela Premijer lige:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt