TO JE TO

Tražio je Stankovića, pa dao ostavku: Predsjednik Sampdorije donio odluku poslije hapšenja!

Autor Haris Krhalić

Masimo Ferero se povukao sa mjesta predsjednika Sampdorije.

Izvor: MNPress/Profimedia

Prva želja predsednika Sampdorije Masima Ferera bio je Dejan Stanković. Najpoznatiji italijanski novinar Fabricio Romano je u nedjelju uveče preneo informaciju da želi da dovede stratega Crvene zvezde.

Međutim, od ponedeljka ujutru se dogodio veleobrt. Ferero je uhapšen zbog finansijskih malverzacija, a sada je donio novu odluku.

Sampdorija je potvrdila da je kontroverzni biznismen poslije hapšenja odlučio da se povuče sa mjesta predsjednika kluba.

 "Kako bi zaštitio interese kluba od svih spekulacije i svih aktivnosti koje klub ima gospodin Ferero je odlučio da se udalji od svega i da podnese ostavku. Takođe, u potpunosti će sarađivati u istrazi kako bi se cijela situacija što prije riješila. Uvjereni smo da će se to vrlo brzo dogoditi", navodi se u saopštenju kluba.

Za sada nema mnogo informacija o tome šta je tačno skrivio Ferero, ali ga je finansijska policija pratila već duže vrijeme. Navodno je lažirao papire i proglasio bankrot, za šta nije bilo osnova, pa je odmah zbog toga prebačen u zatvorsku jedinicu. Osim njega, još pet osoba je "palo" u sklopu iste istrage, ali je njima određen kućni pritvor.

U Sampdoriji je trenutno vrlo napeta situacija jer je trener Daversa pred otkazom, i navodno je dobio još jedan meč da se pokaže, a kada su u pitanju pregovori sa Dejanom Stankovćem Zvezdan Terzić je u katkoj izjavi za MONDO rekao svoj stav o tome.