• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve o Ligi šampiona! Biće spektakl, borba do posljednje kapi znoja: Barsa može da ispadne, Milan i Atletiko za prolaz!

Autor Dragan Šutvić

Ostala je još jedna runda takmičenja u grupnoj fazi, a u nekim grupama je bezbroj kalkulacija.

 liga šampiona šesto kolo 2021 2022 analiza  Izvor: Profimedia

Liga šampiona polako se bliži onom dijelu koji navijači najviše vole!

Ponekad dosadna grupna faza je na izmaku, a uskoro ćemo saznati i svih 16 ekipa koje će narednog prolejća početi borbu za prestižni trofej. Prije nego što počne nokaut faza, ostaje nam da odgledamo još jednu rundu takmičenja po grupama. Posebno će se pažnja obraćati na grupe B i G, a biće zanimljivo vidjeti i da li Barselona ispada!

Možda će vas zanimati

U nekim grupama sve je poznato i igraće se samo za oči navijača, dok ćemo neke velikane evropskog fudbala gledati kako prolaze kroz pravu dramu.

Pogledajte sve kalkulacije pred posljednje kolo...

Grupa A

Dva remija koja je PSŽ upisao na mečevima protiv Lajpciga i Briža oduzeli su im šansu da se bore za prvo mjesto. U prethodnom kolu poraženi su u Mančesteru, pa Siti zna da će biti prvoplasirani tim ove grupe. Parižani prolaze u nokaut fazu sa druge pozicije, dok su RB Lajpcig i Klub Briž u borbi za treće mjesto.

Ekipe su trenutno izjednačene sa po četiri osvojena boda, a njemački tim ima bolji međusobni skor od svog rivala.

Posljednje kolo: PSŽ - Briž, RB Lajpcig - Mančester siti (utorak 18:45)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa B

Izvor: Profimedia

Liverpul ima maksimalan učinak u prvih pet kola i njih posljednja runda ne zanima sa rezultatske strane. Obezbijedili su sebi prolaz, a za drugo mjesto boriće se preostala tri tima. Porto ima pet bodova, Milan i Atletiko po četiri, a ova grupa biće jedna od najzanimljivijih za gledanje!

Portugalski tim drži sudbinu u svojim rukama, a odgovara im i remi ukoliko milanski tim ne savlada Engleze na svom terenu.

Posljednje kolo: Milan - Liverpul, Porto - Atletiko Madrid (utorak 21:00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa C

Izvor: Profimedia

Sve je poznato - Ajaks je prvoplasirani tim grupe sa pet pobjeda u prvih pet kola, dok će pored tima iz Holandije u nokaut fazu i šampion Portugala, Sporting iz Lisabona. Ekipa Borusije iz Dortmunda seli se u Ligu Evrope, dok Bešiktaš završava takmičenje nakon što u prvih pet mečeva nije osvojio bod.

Posljednje kolo: Ajaks - Sporting, Borusija Dortmund - Bešiktaš (utorak 21:00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa D

Izvor: Profimedia

Takođe, ni u ovoj grupi ne postoje nedoumice. Ekipa Šahtjora iz Donjecka je ispala, Šerif iz Tiraspolja ide u Ligu Evrope, a Inter i Real Madrid u nokaut fazu Lige šampiona. O tome ko će biti prvoplasirani, a ko drugoplasirani tim u grupi odlučiće njihov međusobni meč.

Real je lider sa 12 bodova, a Interu je za prvo mjesto neophodna pobeda u Madridu protiv tima za koji će gotovo sigurno igrati i Luka Jović, junak prvenstvene pobjede za vikend.

Posljednje kolo: Real Madrid - Inter, Šahtjor - Šerif (utorak, 21:00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa E

Izvor: Profimedia

Bajern je bezbjedan pred posljednje kolo pošto ima maksimalnih 15 bodova, ali od njihovog rezultata u srijedu zavisi sudbina Barselone. Španski tim mora da pobijedi u Minhenu kako bi bio siguran za nokaut fazu Lige šampiona, a bilo kakav neuspjeh Ćavijevog tima Benfika može da kazni pobjedom nad otpisanim Dinamom iz Kijeva na svom terenu.

Barselona u Ligi Evrope narednog proljeća? Mnogo realnije nego što se činilo na početku ove sezone. Dovoljno je samo da ne pobijede Bajern na gostovanju i da Benfika upiše tri boda.

Posljednje kolo: Bajern - Barselona, Benfika - Dinamo (srijeda, 21:00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa F

Mančester junajted je obezbijedio prvo mjesto na kraju grupne faze jer ima tri boda više od Viljareala i dvije pobjede u međusobnim mečevima - što je sasvim dovoljno. Ali, drame neće faliti. Španski tim ima sedam bodova, Atalanta bod manje, a upravo ti timovi igraju u Bergamu.

Odlučivaće o tome ko je drugoplasirani, dok će Jang Bojs na gostovanju Mančester junajtedu pokušati da dođe do iznenađenja i eventualno iskoristi povoljan rezultat sa druge utakmice. Njima odgovara samo pobeda Viljareala, jer bi onda imali priliku da preteknu Atalantu.

Posljednje kolo: Mančester junajted - Jang bojs, Atalanta - Viljareal (srijeda, 21:00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa G

Sasvim sigurno najluđa grupa u Ligi šampiona ove sezone. Za sada se ne zna ništa i sve staje u posljednjih 180 minuta fudbala - 90 u Austriji i 90 u Njemačkoj.

Trenutno je Lil lider sa osam bodova, Salcburg ima sedam, Sevilja šest, a Volfsburg pet. I to im je za sada dovoljno da prave kalkulacije pred posljednje kolo. Čeka nas prava drama u srijedu uveče, a kombinacija o tome ko će u nokaut fazu, a ko u Ligu Evrope ima previše.

Poslednje kolo: RB Salcburg - Sevilja, Volfsburg - Lil (srijeda, 21:00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa H

Izvor: Profimedia

Čelsi i Juventus ulaze u posljednje kolo grupne faze kao bodovno poravnati timovi. Obje ekipe osvojile su po 12 bodova, a u međusobnom skoru imaju po jedan trijumf minimalnim rezultatom. Plavci iz Londona imaju mnogo bolju gol-razliku, ali će o prvom mjestu u grupi odlučivati i utakmice posljednjeg kola.

U Ligu Evrope će Zenit, dok je Malme zakucan za dno tabele u ovoj grupi.

Posljednje kolo: Juventus - Malme, Zenit - Čelsi (srijeda, 18:45)

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC