POPUNJAVA SE SPISAK

Ziljkić jedini internacionalac na spisku Peteva za prijateljski meč sa SAD?

Autor Bojan Jakovljević

"Zmajevi" će 18. decembra gostovati Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

Iako selektor bh. reprezentacije BiH Ivajlo Petev još uvijek zvanično nije objavio spisak pozvanih reprezentativaca za prijateljski duel sa SAD u Karsonu kod Los Anđelesa 18. decembra, iz dana u dana klubovi se oglašavaja i objavama otkrivaju plan bugarskog stručnjaka.

Kako je bilo planirano, priliku bi trebalo da dobiju fudbaleri iz m:tel Premijer lige BiH, ali čini se da neće biti u potpunosti tako.

Naime, kako prenose slovenački mediji, na put "preko bare" skoro sigurno krenuće i nekadašnji fudbaler banjalučkog Borca Almedin Ziljkić, sada član ljubljanske Olimpije.

"Reprezentacija neće imati na raspolaganju igrače koji još imaju klupske obveze. Stoga će selektor morati pozvati igrače koji nisu igrali u prošlosti ili imaju manje vidljivu ulogu. Gotovo stopostotan na ovom popisu navodno je i fudbaler Olimpije Almedin Ziljkić", piše "SN portal".

Ziljkić je sjajnim nastupima u dresu banjalučkih "crveno-plavih" privukao pažnju brojnih klubova, a Olimpija je bila najkonkretnija. Odlično se uklopio u ljubljanski tim, gdje je na 15 nastupa postigao šest golova.

Podsjetimo, do sada je poznato da su pozive dobila četvorica fudbalera Borca (Nikola Ćetković, Aleksandar Vojnović, Amar Begić i Jovo Lukić), dvojica igrača Veleža - Haris Ovčina i Mehmed Ćosić, mladi štoper Željezničara Vedran Vrhovac i vezista tuzlanske Slobode Saša Maksimović, kao i dvojac iz Tuzle siti Ajdin Nukić i Sulejman Krpić.

(MONDO)