• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ferero je otišao, traži se novi predsjednik: Navijači Sampdorije nadaju se povratku legende

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Promjene u klubu iz Đenove, nakon sedam godina Masimo Ferero prepušta predsjedničku fotelju.

 Đanluka Vijali Izvor: FACUNDO ARRIZABALAGA/EPA

Masimo Ferero je bivši, traži se novi predsjednik Sampdorije.

Popularni biznismen nakon sedam godina odlučio je da se povuče sa mjesta prvog čovjeka đenovskog kluba, a sve nakon malverzacija oko privatnih firmi, zbog kojih je priveden.

Možda će vas zanimati

Ferero je povukao gospodski potez jer nije želio da se ime Sampdorije dovodi u negativan kontekst zbog njegovih drugih poslova, tako da će klub sa stadiona "Luiđi Feraris" u potragu za novim predsjednikom.

Promjena vlasništva trebalo bi da se dogodi veoma brzo, a navodno je favorit za preuzimanje Sampdorije grupacija Dinan-Vijali, koju predstavljaju američki biznismen Džejmi Dinan i Đanluka Vijali, nekadašnji reprezentativac Italije.

Navijači Dorije nadaju se povratku legende kluba, čija grupacija je bila blizu kupovine kluba i u ljeto 2019. godine, ali je nakon dugih i neuspješnih pregovora odlučila da odustane od ponude.

Nekadašnji predsjednik kluba Edoardo Garone pružio je podršku Dinan-Vijali grupi, a mediji u Italiji otkrivaju da bi "primopredaja" trebalo da bude završena do Božića.

Vijali je najveći dio karijere proveo noseći dres Sampdorije, gdje je na 223 meča postigao čak 95 golova. Za Italiju je odigrao 59 utakmica, na kojima je 59 puta bio strijelac.

Osim Sampdorije, nastupa je za Kremoneze, Juventus i Čelsi.

Od oktobra 2019. godine obavlja dužnost šefa delegacije reprezentacije Italije, sa kojom je na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu sa "azurima" stigao do šampionske titule.

Podsjetimo, nakon loših rezultata Sampdorije, aktuelni trener Roberto D'Aversa bio je na rubu otkaza, pominjao se i dolazak Dejana Stankovića na kormilo, ali poslije hapšenja i ostavke Ferera neiszvjesno je kakva budućnost čeka klub sa "Ferarisa".

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC