Fudbal

"Zmajevi" odradili prvi trening u Los Anđelesu: Svi igrači su zdravi i u odličnoj formi!

Autor Dragan Šutvić

Utakmica SAD igra se u noći između subote i nedjelje u 2.15 po našem vremenu.

Izvor: FENA/FS BiH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je na jednom od terena "Digniti Helt Sports Parka" u Los Anđelesu obavila prvi trening pred subotnji prijateljski susret sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država.

Trener u stručnom štabu našeg nacionalnog tima Elvir Rahimić ističe da su igrači u dobroj kondiciji.

"U Zenici smo obavili dio priprema za ovaj meč. Snijeg je malo otežavao posao, ali uspjeli smo da odradimo sve što smo planirali. Sinoć smo stigli u Los Anđeles nakon napornog puta. Važno je da su svi zdravi i možemo računati na sve igrače koji su tu. Takmičenje u našoj ligi je nedavno završeno i vidi se da su igrači u odličnoj formi", istakao je Rahimić, osvrnuvši se i na meč sa SAD.

"To je ekipa koja se bori za plasman na Svjetsko prvenstvo i kako smo mogli da vidimo iz njihovih najava, i oni žele da provjere neke nove igrače. U svakom slučaju, to je jedna dobra i ozbiljna reprezentacija. Imaju dosta kvalitetnih igrača, ali nadam se da ćemo mi odigrati dobro i da ćemo dati sve od sebe da napravimo dobar rezultat". kazao je Rahimić.

Prijateljski meč na "Digniti Helt Sports" Parku u Los Anđelesu biće treći međusobni duel reprezentacija BIH i SAD.

U prvom odigranom na Koševu 14. avgusta 2013. godine SAD su pobijedile sa 4:3. Dva gola za bh. tim je postigao Edin Džeko, a jedan Vedad Ibišević. Džozi Altidor je postigao tri gola za SAD, a u strijelce se upisao i Edi Džonson.

Drugi meč ovih selekcija odigran je 28. januara 2018. godine na StabHab centru u Los Anđelesu i završen je neriješenim rezultatom 0:0.

(mondo.ba/agencije)