• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ofanzivac Slobode debituje u dresu "zmajeva": Motiv za dalji rad, igrači iz Premijer lige BiH imaju kvalitet!

Autor Dragan Šutvić

Saša Maksimović prvi put je pozvan u reprezentaciju BiH.

 sad bih prijateljska utakmica maksimović ćorluka Izvor: Promo/FS BiH

Reprezentacija BiH u ponedjeljak putuje u Karson, gdje će u noći između subote i nedjelje po našem vremenu odmjeriti snage sa domaćom selekcijom.

Obzirom da se ova prijateljska utakmica ne igra u zvaničnom terminu Svjetske fudbalske federacije, selektor "zmajeva" Ivajlo Petev je za ovu akciju pozvao igrače koji nastupaju u m:tel Premijer ligi BiH, a među onima koji su dobili poziv je i ofanzivac tuzlanske Slobode Saša Maksimović.

Možda će vas zanimati

"Sigurno je čast svakog fudbalera da predstavlja svoju zemlju. Čim sam dobio ovaj poziv, zaista sam bio presrećan i ovo je sigurno motiv za dalji i još jači rad u narednom periodu. Mogu biti dosta zadovoljan svojim nastupima u ovoj godini. Naravno da uvijek može bolje i težiću ka tome", istakao je Maksimović za zvanični sajt FS BiH, podvukavši da su igrači i dalje u dosta dobroj kondiciji.

"Sigurno da jesmo jer je sezona skoro završila, tako da mislim da možemo da odgovorimo svim zahtjevima koje šef stavi ispred nas."

O samom rivalu mladi ofanzivac Tuzlaka kaže:

"Mislim da nas čeka teška utakmica. Iako će i za njih nastupiti igrači iz domaće lige, to takmičenje ima kvalitet, ali sigurno ga imamo i mi i mislim da ćemo moći da im se suprotstavimo na pravi način", ističe debitant u bh. dresu.

Izvor: Promo/FS BiH

Poziv je dobio i defanzivac Zrinjskog Josip Ćorluka, koji je već oblačio opremu sa državnim grbom.

Debitovao je 12. novembra prošle godine, u prijateljskoj utakmici sa Iranom, dok je drugi put na teren istrčao šest dana kasnije, u duelu Lige nacija sa Italijom.

"Velika mi je čast da obučem nacionalni dres. To je uvijek za nekog igrača veliko zadovoljstvo, imam već dva nastupa i radujem se trećem. Mislim da nam je dobro došlo ovih pet dana odmora što smo imali, da se malo osvježimo. Iza mene i Zrinjskog je odlična polusezona tako da se nadam da ćemo nastaviti gdje smo stali, a i da ću se na ovoj utakmici pokazati u dobrom svjetlu. Očekujem kvalitetan meč, koji god igrači nastupe za SAD sigurno je da se radi o kvalitetnim pojedincima ali idemo tamo da se borimo i probamo da ostvarimo pobjedu", istakao je Ćorluka, koji ima mnogo razloga da bude prezadovoljan polusezonom iza sebe i kluba.

"Prvi smo, igrao sam svaki minut u ovoj polusezoni tako da mogu da budem presrećan."

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC