Fudbal

Inter i Eriksen raskinuli ugovor: Danac trenira sa matičnim klubom, navijači sanjaju povratak kući!

Autor Dragan Šutvić

Kristijan Eriksen od danas više nije član šampiona Italije.

Kristijan Eriksen
Izvor: Profimedia

Inter i Kristijan Eriksen danas su se zvanično rastali.

Danski fudbaler, kojem je zbog ugradnje defibrilatora zabranjen nastup u Seriji A, i aktuelni šampion Italije sporazumno su raskinuli ugovor, koji je trebalo da važi do kraja juna 2024. godine.

Eriksen je na Meacu stigao početkom 2020. godine iz Totenhema, a ukupno je u dresu nerazura odigrao 60 utakmica i postigao osam golova.

"Inter potvrđuje da je sporazumno raskinut ugovor sa Kristijanom Eriksenom. Klub i cijela crno-plava porodica žele Kristijanu sve najbolje u životu. Iako se razilazimo na ovaj način, veze između nas nikad neće biti pokidane. Dobra vremena, golovi, pobjede, proslava Skudeta sa navijačima van stadiona – sve to će zauvijek ostati zapisano u istoriji Intera."

Ofanzivac koji će u januaru proslaviti 30. rođendan prestravio je planetu kada se ljetos, na utakmici Evropskog prvenstva protiv Finske, srušio na terenu.

Radilo se o srčanom zastoju, oživljavan je na samom terenu, a nakon što se sve uspješno završilo, par dana kasnije mu je ugrađen defibrilator zbog kojeg, prema pravilima, nema pravo nastupa u najjačem italijanskom rangu.

Eriksen je nedavno počeo da trenira sa Odenzeom, gdje je i započeo profesionalnu karijeru.

Navijači ovog kluba nadaju se da bi karijeru mogao da nastavi upravo u ovom klubu, dok, sa druge strane, postoji mogućnost i da zaigra u dresu Ajaksa, kluba u koji je otišao upravo iz Odenzea.

(mondo.ba)