Fudbal

Zvanično: Leotar otpustio Branislava Krunića, poznato i ko će ga naslijediti na klupi Trebinjaca

Autor Bojan Jakovljević

Loši rezultati u jesenjem dijelu sezone u m:tel Premijer ligi BiH, a naročito u drugom dijelu polusezone, koštali su posla 42-godišnjeg Krunića, koji tako nakon šest mjeseci napušta kormilo hercegovačkog kluba.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Branislav Krunić od danas zvanično više nije trener trebinjskog Leotara.

Loši rezultati u jesenjem dijelu sezone u m:tel Premijer ligi BiH, a naročito u drugom dijelu polusezone, koštali su posla 42-godišnjeg Krunića, koji tako nakon šest mjeseci napušta kormilo prvog šampiona BiH.

"Upravni odbor Fudbalskog kluba Leotar donio je jednoglasnu odluku da raskine saradnju sa trenerom Branislavom Кrunićem i njegovim stručnim štabom. Analizirajući rezultate u jesenjoj polusezoni, a naročito u posljednjih sedam kola, gdje je Leotar osvojio samo dva od moguća 24 boda, uz evidentno lošije igre nego u prvom dijelu prvenstva, upravni odbor je donio ovu odluku.

U narednom periodu, prvi tim će predvoditi Damjan Ratković i Miodrag Bodiroga, koji odlično poznaju situaciju u klubu i među igračkim kadrom, a do sada su radili u omladinskoj školi Кluba", saopštio je klub sa "Polica".

Krunić je na klupu Leotara sjeo proteklog ljeta umjesto Olega Ćurića, kada je postalo jasno da će Trebinjci u m:tel Premijer ligi BiH zamijeniti Krupu, koja je zbog finansijskih problema odustala od takmičenja.

Do sada je s klupe vodio banjalučki Željezničar, u kojem je okončao karijeru, zatim Krupu i Borac, prije nego što je u junu tekuće godine stigao na "Police".

Hercegovački tim iza sebe ima poprilično lošu polusezonu. Povratnik u bh. elitu na 19 utakmica ostvario je po četiri pobjede i remija, uz čak 11 poraza, što je bilo dovoljno tek za pretposljednju poziciju na zimskoj pauzi.

Trebinjce na proljeće očekuje velika borba za opstanak u društvu najboljih bh. klubova.