• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osam golova u Mostaru! "Banjalučka veza" Nemanja Bilbija i Danilo Šipovac za klupski rekord Zrinjskog!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mostarski Zrinjski očekivano je deklasirao desetkovani Leotar u premijernom meču posljednjeg, 19. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine prije zimske pauze.

 Zrinjski - Leotar, PL BiH, 19. kolo Izvor: FENA/Mario Obrdalj

Zrinjski je rutinski zabilježio 15. pobjedu u aktuelnoj sezoni i to najubjedljiviju!

ZRINJSKI - LEOTAR 6:2 (2:0)

Leotar je u Mostar stigao desetkovan, pa strateg Trebinjaca Branislav Krunić nije mogao da računa na gotovo pola tima. Đoko Milović, Nikola Prebiračević i Marko Perišić pauzirali su zbog žutih kartona, Ognjen Todorović je pozajmljeni igrač Zrinjskog i nije imao pravo nastupa, dok su Milorad Mićunović, Andrej Đurić i Stefan Paranos povrijeđeni.

I da su gosti iz Trebinja bili kompletni teško bi uspjeli da izbjegnu peti uzastopni poraz protiv ove jeseni fantastičnog Zrinjskog, koji je pokazao i u petak da igra najbolji fudbal u BiH. bez konkurencije!

"Plemići" su do devete vezane pobjede, kojom su popravili klupski rekord stigli golovima Nemanje Bilbije, Ivana Jukića, Igora Savića, Danila Šipovca (dva) i autogolom Igora Ateljevića, dok su čast gostima iz Trebinja spasili Miloš Aćimović i Asim Zec. Pored toga, Mostarci imaju superiornu igru uz najefikasniji napad (42) i najbolju odbranu (8).

Zato su više nego zasluženo lideri na tabeli i jesenji prvaci.

Očekivano, izabranici Sergeja Jakirovića su preuzeli konce igre i zaprijetili dalekometnim udarcem Igora Savića u 13. minutu, ali je Leotar spasila prečka.

Dva minuta kasnije, u kaznenom prostoru gostiju oboren je Dragan Juranović, a sudija Benjamin Deljković iz Sarajeva je pokazao na penal. Siguran sa "bijele tačke" bio je kapiten Nemanja Bilbija - 1:0.

Bio je to 17. pogodak Banjalučanina u novoj sezoni odnosno deveti uzastopni meč na kojem je uspio da pogodi protivničku mrežu. Impresivna serija kapitena mostarske ekipe.

U narednih nekoliko minuta, samo zahvaljujući sreći i spretnosti golmana Miće Vukanovića, Zrinjski nije riješio pitanje pobjednika.

Najprije je golman Leotara sjajno odbranio situaciju "jedan na jedan" sa Juranovićem, da bi potom Anes Mašić sa pet, šest metara, neometan šutirao iznad prečke.

Ipak, poslije lijepe akcije u 31. minutu kada je Juranović dobro šutirao, Vukanović je uspio da odbrani, ali je odbijenu loptu u mrežu Leotara pospremio Ivan Jukić - 0:2.

Već početkom drugog dijela, razriješene su sve dileme oko pobjednika, ako su uopšte i postojale s obzirom da je Zrinjski povisio na 3:0.
Gol je postigao Igor Savić na asistenciju Nemanje Bilbije - 3:0.

Drugi Banjalučanin, Danilo Šipovac, koji je upravo iz Leotara stigao u mostarski tim, postigao je svoj prvenac u dresu "plemića" nakon što je ispratio dugu loptu Almira Bekića, zaobišao golmana Trebinjaca i poslao loptu u mrežu - 4:0.

"Petardu" je u 71. minutu kompletirao igrač Leotara Igor Ataljević pogodivši vlastitu mrežu - 5:0.

Osam minuta kasnije, Leotar je na krilima rovitog Asima Zeca spasio obraz i postigao dva počasna pogotka na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

Najprije je Zec asistirao Milošu Aćimoviću za 5:1, da bi potom izborio jedanaesterac, koji je sam i rutinski realizovao - 5:2.

Ipak, već u narednom napadu Zrinjski je ponovo zahvaljujući "banjalučkoj vezi" stigao i do šestog gola. Bilbija je izbacio Šipovca, koji je ponovo bio neumoljiv za konačnih - 6:2.

ZRINJSKI: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Jakovljević, Memija, Savić, Zlomislić, Bašić, Juranović, Jukić, Bilbija, Mašić. Trener: Sergej Jakirović

LEOTAR: Vukanović, Milić, Andrić, Ramić, Sekulović, Aćimović, Maksimović, Ateljević, Čolić, Arsić, Bosančić. Trener: Branislav Krunić

M:TEL PREMIJER LIGA BiH, 19. KOLO

Zrinjski - Leotar 6:2 (0:2)
/Bilbija 15 pen, Jukić 31, Savić 49, Šipovac 68, 81, Ateljević 71 autogol - Aćimović 79, Zec 82 pen/

Subota
Posušje - Rudar Prijedor (13.00)
Sarajevo - Velež (13.00)
Borac - Sloboda (15.00)

Nedjelja
Tuzla siti - Radnik (15.00)
Željezničar - Široki Brijeg (15.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC