Tako je!

Ispravljena nepravda - Levandovski je najbolji na svijetu: Poljak konačno dobio priznanje, uz njega i dvojica Srba!

Autor Bojan Jakovljević

Konačno je neko rekao ono što mnogi misle - Robert Levandovski je najbolji fudbaler na svijetu.

Izvor: MN PRESS

Robert Levanvodski je najbolji fudbaler na svijetu, a dvojica Srba su u svjetskoj eliti! Ugledni engleski "Gardijan" izbacio je svoju listu najboljih fudbalera u ovoj godini i dodijelio je epitet najboljeg na svijetu napadaču Bajerna. 

Drugi igrač svijeta po njihovom izboru je Mohamed Salah, a dobitnik Zlatne lopte Lionel Mesi je tek treći. Na četvrtom mjestu našao se Karim Benzema, peti je Žoržinjo, šesti Kilijan Mbape, sedmi Erling Holand, a tek osmi Kristijano Ronaldo! 

U prvih deset su još N'Golo Kante i Kevin De Brujne, a od ranije znamo da su u najboljih 100 fudbalera svijeta dva Srbina! Dušan Vlahović je uspio da se nađe tek na 57. mjestu iako je iza sebe imao sezonu u kojoj je izjednačio rekord Kristijana Ronalda i u kojoj je najbolji igrač Serije A.

"On je napadač koji se traži ove sezone, pogotovo ako su vam finansije preživjele virus korona. Srbin ima 21 godinu i djeluje da ima sve. Došao je u Fiorentinu iz Partizana 2018. godine, a od prošlog decembra ne prestaje da daje golove. U vrijeme kada ovo pišemo dao je 43 pogotka za klub i reprezentaciju u proteklih 12 mjeseci", piše u obrazloženju "Gardijana".

Dušan Tadić je nedavno proglašen za najboljeg srpskog fudbalera u 2021. godini, a našao se na 89. mjestu ove liste. 

"Tadićeva karijera će još jednom biti na vrhuncu krajem 2022. godine kada bude predstavljao Srbiju na Svjetskom prvenstvu sa 34 godine. Dao je jedan od golova koji su Srbiju odveli na SP te dramatične noći u Lisabonu prošlog mjeseca i tako krunisao još jednu godinu. Tadić ne pokazuje znake starenja iako bi trebalo da je na zalasku karijere", navodi se u objašnjenju "Gardijana.