Fudbal

Trener Arsenala pozitivan na koronu! Mikel Arteta propušta novogodišnji okršaj sa bivšim šefom

Autor Dragan Šutvić

Mikel Arteta neće biti na klupi Arsenala u duelu sa Mančester sitijem prvog januara.

Izvor: Instagram/Skysports

Prvog dana 2022. godine, Arsenal će protiv Mančester sitija odigrati veoma važan meč u borbi za plasman u Ligu šampiona, a na njemu neće biti Mikela Artete, koji je pozitivan na korona virus.

U saopštenju objavljenom na sajtu kluba, navodi se da je španski stručnjak, koji je radio kao pomoćnik Pepa Gvardiole u taboru "građana", dobio pozitivan nalaz prilikom testiranja i da je, u skladu sa svim zdravstvenim i sigurnosnim protokolima, već u izolaciji.

Menadžer "tobdžija" komandovao je ekipom na Boksing Dej, u sjajnom trijumfu (0:5) njegovog tima nad ekipom Noriča, dok je sinoćnji duel protiv Vulverhemptona odgođen zbog velikog broja igrača zaraženih korona virusom u protivničkom taboru.

Arsenal je, inače, u Premijer ligi vezao četiri pobjede, uz samo jedan primljen gol i čak 14 postignutih u tom periodu, što ga je odvelo na četvrto mjesto na tabeli, uz 35 bodova, četiri više od gradskog rivala Vest Hema.

Tim sa Emirejtsa odmakao je, u trci za mjestom u Ligi šampiona, i Totenhemu (30) i Mančester junajtedu (28), ali treba svakako napomenuti da zbog ogromnih problema sa korona virusom ova dva tima imaju dva meča manje od Arsenala.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt