• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treneru, gdje ti je napadač od 63 miliona evra? Španac ni riječ o kapitenu koji je izbačen iz ekipe!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

I dalje vlada neprijatna atmosfera u Arsenalu o doskorašnjem lideru ekipe.

 mikel arteta ne želi da priča o pjeru emeriku obamejangu Izvor: Instagram/Skysports

I kada Arsenal pobijedi 5:0 kao na "Boksing dej" minulog vikenda, menadžer Mikel Arteta mora da govori o očiglednom problemu u svlačionici. Naravno, to se tiče statusa Pjer-Emerik Obamejanga, kome je skinuo kapitensku traku i udaljio ga iz tima zbog kršenja discipline.

"Ja ne uspostavljam autoritet tako što izigravam diktatora. Samo tražim jednu stvar - poštovanje i posvećenost", rekao je Arteta prije nekoliko dana objasnivši situaciju sa Obamejangom, koji je stavljen "u izlog" uoči januarskog prelaznog roka.

Možda će vas zanimati

Arteta je u nedjelju odgovarao na pitanje da li napadač iz Gabona ima budućnost u klubu. "Nije bio izabran za današnji meč. To je bila današnja odluka, da ga ne stavim u tim. Odabrani su drugi igrači", rekao je Španac.

Iako je u protekle tri godine (od dolaska iz Borusije za 63 miliona evra) postigao 92 gola na 163 utakmice, Obamejang (32) je sada u nemilosti trenera i radi individualno - daleko od tima. Podrazumijeva se da ne igra utakmice i pitanje je kada će opet to raditi, jer će u januaru otići na Kup afričkih nacija (9. januar - 6. februar). Možda više nikad?

Zašto je Obamejang skrajnut?

Izvor: Profimedia

Iako nema zvanične potvrde, prema više navoda Obamejang je prije nekoliko nedjelja dobio dozvolu da otputuje na dan u Francusku, ali uz zahtjev kluba da se iste večeri vrati i da spava kod kuće u Londonu. Međutim, on to nije uradio, već se zadržao u Francuskoj, pa je povrh toga mogao i da odsustvuje sa treninga zbog kovid-protokola za putnike.

Arsenal je u saopštenju o Obamejangu naveo da mu je oduzeta traka zbog "posljednjeg" kršenja discipline, sa jasnom aluzijom na to da je hitri napadač i prije toga radio po svome. Zato će do daljeg sam trenirati, a posljednji meč odigrao je 6. decembra, kada je katastrofalno reagovao u šansi u nadoknadi vremena u porazu protiv Evertona. Doduše, tada već nije bio kapiten i odigrao je samo pet minuta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC