• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rekao sam agentu - molim te, odvedi me odavde! Slavni Brazilac je nosio dres velikana i patio, sve je priznao porodici

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Čak se i velikog novca odrekao da bi što prije raskinuo ugovor i krenuo dalje.

 zašto je vilijan napustio arsenal Izvor: Profimedia

U ljeto 2020, krilni napadač Čelsija Vilijan (33) odbio je prijedlog kluba da ostane pod uslovima koji mu se nisu svidjeli, pa je prihvatio da ode u redove velikog rivala, Arsenala.

Njegova ambicija bila je da ostane u Londonu, u kojem je za "plavce" igrao čak sedam godina, osvojio dvije titule, Ligu Evrope, FA Kup, Liga kup... Međutim, odluka da se preseli među "tobdžije" nije donijela dobro ni njemu, ni klubu.

Možda će vas zanimati

Za Arsenal je odigrao samo 16 utakmica i ne da se nije zadržao u Londonu, već se odmah narednog ljeta vratio u Brazil i potpisao za Korintijans, za koji i sada igra.

To što je Artetin tim podbacio i završio sezonu na tek osmom mjestu tabele navijači su u velikoj mjeri svalili na leđa Brazilcu, pa je dobijao i uvredljive poruke na društvenim mrežama.

"To je pomoglo da donesem odluku. Dobio sam mnogo poruka na društvenim mrežama i zbog toga što sam došao iz Čelsija. Mislim da bi navijači bili bolji prema meni da sam došao iz nekog drugog kluba, ali pošto sam stigao iz Čelsija i nisam igrao dobro zbog njih sam počeo da razmišljam o svemu tome... I morao sam da odem", rekao je on u razgovoru sa Riom Ferdinandom.

"Nisam bio srećan i poslije tri mjeseca sam rekao agentu: 'Molim te, hoću da odem'. Neću da pričam loše o klubu, jer je Arsenal veliki i ima veliku istoriju, veliki igrači su nosili taj dres, ali za mene nije 'upalilo'. Naravno, bio je to težak period moje karijere i odrekao sam se velikog novca. Ipak, nekad novac nije najvažniji. Mislim da je najbitnije da budete srećni, da osjetite zadovoljstvo svakog dana zbog odlaska na trening. A, ja to nisam imao. Zato sam rekao porodici: 'Nisam srećan i ne mogu da ostanem ovdje'", dodao je bivši igrač Šahtjora.

Ovom porukom se oprostio od kluba:

Vilijan je u dresu Arsenala dao samo jedan gol i nije bio ni sjenka igrača iz Čelsija, kao što ni sada u Korintijansu ne podsjeća na asa koji je imao veliki uticaj na igru tima sa Stamford Bridža. Za brazilski klub odigrao je samo devet mečeva.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC