GOTOVO!

Bomba! Zvezda dovela beka Valensije: Koštao 8 miliona, igrao za Italiju, ali ima jedan problem

Autor Haris Krhalić

Zvezda je kaparisala još jedno pojačanje ove zime.

Izvor: Profimedia/Maurizio Borsari/AFLO

Crvena zvezda je poslije dolaska Ohija Omoižanfa, i produžetka ugovora sa Ibrahimom Mustafom, konačno riješila i pitanje desnog beka koje ju je već dugo "žuljalo".

Odlučili su se da ovoga puta dovedu inostrano pojačanje, a to će na kraju biti bivši italijanski reprezentativac Kristijano Pičini (29) koji stiže iz Valensije, prenosi "Mozzart Sport". Ugovor sa Zvezdom potpisaće do ljeta 2024. godine, a poznato je i da će biti u grupi najbolje plaćenih igrača kluba.

Pičini je prihvatio ponudu Zvezde od 600.000 evra na godišnjem nivou, bez uračunatih bonusa, što znači da će zarađivati upola manje nego što je u prethodnom periodu u Valensiji.

Njemu je ugovor sa "slijepim miševima" isticao za šest mjeseci, a Valensije mu je dala "čiste papire" pošto nije bio u njihovim planovima. U posljednje tri sezone imao je mnogo problema sa povredama, dok je minule jeseni nastupio na ukupno osam utakmica (samo 393 minuta) i postigao je jedan gol.

Sezonu ranije odigrao je samo 123 minuta kombinovano za Valensiju i Atalantu, još manje ga je bilo u sezoni 2019/20 kada je zbog povrede koljena igrao tek 75 minuta, dok je tokom 2018/19 bio važan član rotacije u Valensiji (38 mečeva).

Sve u svemu radi se o veoma dobrom italijanskom beku koji je prije tri i po godine vredio osam miliona evra, međutim povrede su ga i te kako poremetile. Dolazak u Zvezdu poslužiće mu da "osvježi" karijeru, a Zvezda nije željela preterano da rizikuje i zato je sa njim ugovor potpisan na dvije i po sezone.

Ako ostane do kraja ugovora, bez bonusa će zaraditi 1,5 miliona evra.