Fudbal

Miljanović sumirao prvi dio priprema Borca: Možemo da budemo zadovoljni, ambicije ostaju iste - Evropa i trofej u Kupu!

Autor Dragan Šutvić

Nemanja Miljanović je za zvanični Youtube kanal sumirao do sada urađeno.

Izvor: Promo/FK Borac/Nikola Kulaga

Fudbaleri Borca polako privode kraju drugu nedjelju rada tokom pripremnog perioda.

Banjalučani pod komandom trenera Miljanovića na svojim terenima rade od 10. januara, a za šest dana planiran je put u Antaliju, gdje će ostati dvije nedjelje.

"Mislim da možemo da budemo zadovoljni pogotovo jer su nas klimatski uslovi poslužili jako dobro. Imamo par povreda, Bosančić se povrijedio prošle sedmice i danas Reljić koji je povrijedio koljeno, ne znamo trenutno kakva je situacija, odnosno koja vrsta povrede je u pitanju", sumirao je Miljanović do sada urađeno.

Svi u klubu su, ističe Miljanović, usmjereni ka ostvarivanju primarnih ciljeva – plasmanu na evropsku scenu i osvajanju Kupa BiH, kojim se Borac nije pohvalio više od jedne decenije (jedini trofej u bh. kup-takmičenju osvojen 2010. godine, op.a.).

"Tu smo svi da pomognemo Borcu, da poboljšamo sve strukture rada i da idemo u istom ptracu. Trenutno smo na trećoj poziciji koja nas vodi u Evropu, imamo i Kup BiH i Kup Republike Srpske. Mislim da je bitno da zadržimo tu poziciju koja nas vodi u Evropu, a normalno da pokušamo da istrajemo do kraja u Kupu BiH i da osvojimo Kup Republike Srpske", istakao je Miljanović.

U turskom ljetovalištu Borac će odigrati pet kontrolnih mečeva, a protivnici su bjeloruski šampion Šahtjor Soligorsk (31. januar), ruski Arsenal iz Tule (5. februar), pa dva ukrajinska tima Oleksandrija (9. februar) i Dnjepar 1 (12. februar), a posljednji meč crveno-plavi igraju takođe 12. februara protiv poljske Rešovije.