Fudbal

Blizak je upravi kluba, ali navijači ga ne žele: Na "Gudisonu" osvanuli grafiti protiv trenera koji nije ni imenovan!

Autor Dragan Šutvić

Navijači Evertona protive se imenovanju Vitora Pereire.

Izvor: Profimedia

Pred rukovodstvom Evertona je teško pitanje – koga, nakon rastanka sa Rafaelom Benitezom, izabrati za novog trenera, koji će ekipu povesti ka opstanku u Premijer ligi?

Jedan od kandidata za preuzimanje zahtjevnog posla je Portugalac Vitor Pereira, ali navijači "karamela" ga ne žele na klupi svog kluba!

Nekadašnji trener Porta, Olimpijakosa, Fenerbahčea i Šangaja dovodi se u vezu sa Evertonom, prvenstveno zbog bliskih veza njegovog agenta Kiavaša Džorabkijana, koji je blizak prijatelj vlasnika Evertona Farhada Moširija i Ališera Usmanova.

Navijači su, ipak, prema navodima "Mirora" protiv njegovog dolaska, zbog slabijih rezultata u dva od posljednja tri tima kojima je komandovao.

Sa Minhenom 1860 je 2017. godine ispao u treću ligu, dok je na mjestu trenera Fenerbahčea tokom prošle godine ostao samo šest mjeseci.

Zbog toga su na Gudisonu osvanuli natpisi protiv njegovog dolaska – ali uz želju da Beniteza na mjestu trenera naslijedi Frenk Lampard, koji je bez posla otkako se početkom prošle godine rastao sa Čelsijem.

Inače, kad je riječ o Pereiri, najveće uspjehe tokom trenerske karijere ostvario je u Portu, sa kojim ima dvije titule šampiona, i Olimpijakosu, gdje može da se pohvali duplom krunom.

(mondo.ba)