Fudbal

Barselona precrtala najtrofejnijeg na svijetu! Idu bez njega na evropski derbi - ovu trojicu je odabrala umjesto njega!

Autor Nebojša Šatara

Klub je prijavio spisak za Evropu i na njemu nije napisao ime legende

Izvor: Profimedia

Legendarni desni bek Dani Alveš (38) stigao je ove zime u Barselonu, zaigrao za nju poslije pet i po godina, ali ipak neće biti dio tima u dvomeču šesnaestine finala Lige Evrope protiv Napolija.

Barselona je zvanično prijavila spisak za evropsko takmičenje bez Brazilca, i to nakon što je odigrao četiri utakmice od povratka u klub. Umjesto njega, prijavljeni su novi igrači "Blaugrane", koji su stigli u ovom roku - Feran Tores, koji je došao iz Mančester sitija, Adama Traore, koji se vratio iz Vulverhemptona i Pjer-Emerik Obamejang, koji je praktično pobjegao iz Arsenala.

Barselona i Napoli odigraće dvomeč Lige Evrope 17. i 24. februara, a u klubu je procijenjeno da Alveš ne može da pomogne više od ove trojice igrača, pa će njegove usluge Ćavi koristiti u borbi za plasman u Ligu šampiona kroz Primeru.

Barsa je peta na tabeli Primere tokom ligaške pauze i pred nastavak sezone predstojećeg vikenda. U tom takmičenju će Ćavi računati na Alvesa, koji je najtrofejniji fudbaler na svijetu, sa čak 43 osvojena pehara.

Bilo bi potrebno mnogo vremena da nabrojimo šta je sve osvojio u Sevilji, Barseloni, Juventusu. Između ostalog, osvojio je tri puta Ligu šampiona, šest titula šampiona Španije, dve prvaka Francuske, jednu Seriju A... 

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)

Tagovi