NOVA INFORMACIJA

Obrt! UEFA ne brani nevakcinisanim fudbalerima da igraju: Zvezda i Partizan bez problema pred evropsko proljeće!

Autor Nebojša Šatara

Crvena zvezda i Partizan će moći da igraju i sa nevakcinisanim igračima, a kojih nije malo.

Izvor: MN PRESS

UEFA je šesti put do sada menjala "kovid protokol" za utakmice u njihovim takmičenjima, ali ipak neće zabraniti nevakcinisanim fudbalerima da igraju, kao što je to u četvrtak najavljeno.

U zvaničnoj odluci koja je saopštena iz Niona - i dalje će važiti ista pravila i tokom nokaut utakmica Lige šampiona, Lige Evrope i Konferencijske lige. Pojedine zemlje, kao i pojedini sportovi, odlučili su se da uvedu obaveznu vakcinaciju za sve, međutim fudbal se i dalje drži van tog trenda.

U saopštenju se navodi da će se i dalje priznavati rezultati PCR testiranja i njima će biti podvrgnuti svi koji su nevakcinisani ili koji su skoro preležali korona virus.

Ono što se menja je što će ubuduće svi članovi tima, i zaposleni na stadionu, morati da nose kvalitetnije maske - i to FFP-2.

Promena je i to da se uvodi "recipročno testiranje". Pojedine zemlje dozvoljavaju ulazak samo sa PCR testom, što će UEFA poštovati i ubuduće, ali će isto tako narediti i da u revanšu i članovi drugog tima budu testirani, čak iako njihova zemlja ne traži PCR test.

U svakom slučaju Crvena zvezda i Partizan ne bi trebalo da imaju brige oko toga da li će nevakcinisani igrači moći da igraju u mečevima šesnaestine finala Konferencijske lige, odnosno osmine finala Lige Evrope.

(MONDO)