• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Formula 1 uvodi novo pravilo zbog Đokovića: Vidjeli šta se desilo Novaku, pa odlučili da promijene sport!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Formula 1 uvodi pravilo po kome će samo vakcinisani vozači moći da se takmiče, što je dijelom "inspirisao" i Novakom Đokovićem.

 formulu 1 neće moći da voze nevakcinisani vozači Izvor: Profimedia/Antonin Vincent / DPPI

Srpski teniser Novak Đoković nije mogao da učestvuje na Australijan openu zbog toga što nije vakcinisan, iako je dobio čak i "medicinsko izuzeće", a saga koja je trajala dvije nedjelje neće promijeniti samo tenis, nego i ostale sportove.

Tako je Svjetska automobilska federacija (FIA) odlučila da uvede novo pravilo koje je "inspirisao" upravo Novak Đoković, a sve kako bi izbjegla neugodnu situaciju uoči starta nove sezone. Ubuduće - apsolutno svi vozači Formule 1 moraće da budu vakcinisani protiv korona virusa.

Možda će vas zanimati

To znači da neće biti tolerisano "medicinsko" ili bilo kakvo drugo izuzeće, odnosno svi vozači koji se ne budu vakcinisali više neće moći da voze u Formuli 1.

Odluka dolazi pomalo neočekivano ako se zna kakav je sport Formula 1 - gdje je kontakt vozača smanjen na minimum i vide se tek prije i poslije trke - međutim, ne žele da rizikuju i budu izloženi različitom tumačenju pravila koje je od tenisa napravilo cirkus u posljednjih nekoliko mjeseci.

Za sada nije poznato da li su svi vozači Formule 1 vakcinisani, ali je bilo pozitivnih slučajeva među njima tokom prethodne sezone, pa je odlučeno da se rizik smanji na minimum.

Nova sezona startuje 20. marta u Bahreinu, potom se nedjelju dana kasnije vozi u Saudijskoj Arabiji, a zanimljivo je da potom 10. aprila "cirkus" dolazi baš u Melburn. Mnogi vjeruju da je upravo zbog strogih mjera u Australiji uvedeno ovo pravilo u zvanični pravilnik, a vozači se još nisu izjašnjavali.

Podsjetimo, pred novu sezonu Formule 1 daleko veća drama je da li će Luis Hamilton voziti za Mercedes, pošto postoji mogućnost da se penzioniše, ali bi morao da plati veliku odštetu.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC